Chateaubriand – o friptură suculentă

Gătește împreună cu Andrei Aradits! 
 

Ingrediente:

• mușchi de vită (argentinian e gustos, dar există și variante românești la fel de bune, cu TVA acceptabil)

• ulei de măsline

• unt

• sare grunjoasă

• rozmarin proaspăt

• usturoi

• piper

 

Preparare:

1. Alege o bucată din mijlocul mușchiulețului, pe care o fasonezi, respectiv despielițezi. O fezandezi 20-30 de minute în combinația de mai sus, apoi o prăjești în unt pe toate părțile și o arunci în cuptorul preîncălzit între 10 și 30 de minute. Durata depinde de grosimea mușchiulețului, puterea calorică a cuptorului și de cât de în sânge sau făcută o preferi. Poți verifica temperatura interioară cu o andrea de metal înfiptă în mușchi și apoi apropiată de buze. Dacă andreaua e călduță (40 de grade), atunci friptura e în sânge. Dacă andreaua frige, e bine facută. După ce scoți friptura din cuptor, las-o să se odihnească pe o lingură cam cinci minute, acoperită. Astfel, sucurile se vor împrăștia în tot mușchiul.

2. Untul cu pătrunjel la congelator e o găselniță simpatică și ușor de făcut. Se servește cu friptura caldă, cine vrea să îl pună peste, ca să se topească și să se adauge sucului.

3. Garnitura de parmezan cu ciuperci sau ciuperci cu parmezan în combinație cu untul e cam grea. O poți înlocui cu alte variante mai ușurele. Sincer, o salată mi se pare suficient.

 

Vote it up
264
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza