Chapatti cu pui si broccoli

Daca nu gasesti lipie indiana chapatti, foloseste o lipie obisnuita si serveste cu o raita, un sos de iaurt, menta si legume
 
<p>
Portii 4
Timp de preparare: circa 10 minute
Timp de gatit: circa10 minute

Ingrediente:

200 g carne de pui gatita
2 linguri ulei de floarea-soarelui
250 g florescente de broccoli tocate marunt
45 g alune caju nesarate tocate
2 lingurite radacina proaspata de ghimbir rasa
1 catel de usturoi tocat marunt
4 linguri chutney de mango
4 chapatti
piper
Pentru servit
Raita (100 g iaurt gras, 100 g iaurt degresat, o jumatate castravete mare tocat grosier si stors de lichid, 2 linguri menta proaspata tocata)

Preparare:

Se incalzeste grillul. Se taie carnea bucatele mici, aruncand pielea.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, se adauga broccoli, alunele caju, ghimbirul si usturoiul si se gatesc 5 minute, amestecand, pana ce broccoli se fragezeste.

Se adauga carnea, chutneyul de mango si piper, dupa gust; se gatesc 2 minute, amestecand constant, pana ce carnea se incinge bine.
Intre timp, se asaza chapatti pe grilajul de sub grill si se stropesc cu putina apa. Se prajesc 2 minute, intorcandu-le o data.
Se pune mixtura de carne pe fiecare chapatti si se ruleaza. Se servesc fierbinti, acompaniate de raita.

Cateva idei:

• Conopida poate fi o alternativa la broccoli.
• Pentru o gustare de tip mexican, folositi 8 tortillas de grau in loc de chapatti. Incingeti tortillas cate 20 de secunde, pe rand, intr-o tigaie fara ulei si intorcandu-le o data. Preparati o salsa proaspata amestecand 4 rosii coapte, descojite si tocate marunt, 1 ceapa mica tocata marunt, 1–2 linguri coriandru proaspat tocat marunt, putin suc de lamaie galbena sau verde, cateva picaturi de sos Tabasco si piper, dupa gust. Preparati mixtura de pui cu broccoli ca mai sus, omiteti ghimbirul si chutneyul de mango, si folositi seminte de pin in loc de alune caju. Impartiti mixtura de pui intre cele 8 tortillas fierbinti, adaugati o lingura de salsa si rulati-le.

Avantaje:

• Broccoli este plin de vitamine. Este o excelenta sursa de antioxidanti – beta-caroten si vitamina C. Mai contine si cantitati bune de niacina si B6, si cantitati folositoare de folati. O singura portie de broccoli (circa 85 g) aduce aproape 50% din necesarul zilnic de vitamina C.
• Ca si alti membri ai familiei Cruciferelor, cum sunt conopida, varza de Bruxelles, varza si kale, broccoli contine mai multe fitochimicale. Una dintre acestea, indolii, ajuta la protectia impotriva cancerului la san, prin inhibarea actiunii estrogenilor ce declanseaza cresterea tumorilor.
 
Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro
</p>
Vote it up
174
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza