Ceva nou în autism

O substanță activă din broccoli ameliorează simptomele bolii
 

O substanță întâlnită în concentrații crescute în broccoli, numită sulforafan, ar putea fi de ajutor în ameliorarea simptomelor autismului la adolescenți și adulți, anunță medicii de la Massachusetts General Hospital, SUA.

Sulforafanul este o substanță care se găsește în mod natural în legumele din familia cruciferelor: broccoli, conopidă și varză. Medicii au descoperit că acest compus natural are un potențial terapeutic ridicat contra autismului, una dintre cele mai grave tulburări neuronale, care afectează în mod special copiii.

Studiul medicilor americani a fost întreprins pe un eșantion de 44 de bărbați, cu vârste între 13 si 27 de ani, diagnosticați cu forme moderate și severe ale autismului. O parte dintre aceștia a primit în cadrul experimentului sulforafan. Cealaltă parte a primit doze de placebo.

Adolescenții și adulții care au primit sulforafan au manifestat, la sfârșitul studiului, semne de îmbunătățire a stării, prin diminuarea semnificativă a simptomelor de iritabilitate, letargie și cresterea capacității de comunicare cu cei din jur.

Sursa: sfatulmedicului.ro

Vote it up
374
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza