Cele mai noi stiri din medicina

Studii recente ne arata ce e bine pentru dieta noastra si cum suntem afectati de noua tehnologie
 

<p>

Spania

Masa de pranz mai devreme pentru cei ce tin dieta

Ora la care cei care tin dieta iau masa de pranz poate sa afecteze felul in care ei slabesc, arata un studiu din Spania. Un grup de 420 de persoane incluse intr-un program de slabit a fost intrebat la ce ora ia masa de pranz. Timpul mediu al zilei a fost ora 3 – la comida fiind masa principala a zilei in Spania. Cei care au mancat mai devreme au slabit circa 454 de grame pe saptamana, iar cei care au mancat mai tarziu au slabit doar 360 de grame. Cercetatorii pot acum exclude alte diferente precum: trezitul devreme sau tarziu, volumul de exercitii fizice sau tipurile hormonilor de apetit ale organismelor lor.
(Sursa: International Journal of Obesity 29 ianuarie, 2013)

China

Un ou pe zi este sanatos

In ciuda convingerii existente ca ouale contribuie la cresterea colesterolului si la declansarea afectiunilor cardiace, o noua analiza a unor studii realizate timp de zeci de ani arata ca ouale nu reprezinta o problema pentru dieta. Cercetatorii de la Tongji Medical College din China si cei de la Harvard School of Public Health au descoperit in randul persoanelor cu istoric de boli de nutritie si de inima faptul ca un ou pe zi nu te trimite la medic. Ouale sunt o sursa de minerale si proteine sanatoase, spun ei, precum si de acizi grasi nesaturati care pot ajuta la mentinerea sub control a factorilor de risc cardiovascular.
(Sursa: BMJ, 7 ianuarie 2013)

SUA

Te simti pierdut fara telefonul mobil?

E posibil sa devii dependent de telefonul mobil la fel ca de jocuri de noroc, mancare, sport sau sex. Cercetatorii de la Universitatile Baylor si Seton Hall (SUA) au descoperit ca folosirea telefoanelor mobile si sentimentele fata de aceste aparate actioneaza asupra oamenilor la fel ca tipurile de recompensa pe care le confera cel mai adesea substantele si activitatile ce dau dependenta. Or, dupa cum scriu ei, „telefoanele celulare sunt un instrument convenabil atunci cand ne confruntam cu stari de spirit negative“. Noi factori legati de folosirea mobilelor: impulsivitatea, un slab control al impulsurilor.
(Sursa: Journal of Behavioral Addictions, noiembrie 2012)

</p>

Vote it up
203
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza