Cele mai bune sucuri

Cateva bauturi racoritoare au si beneficii pentru sanatate 
<p>Probabil stii deja ca sucurile nu sunt cea mai buna alegere pentru a-ti potoli setea. Obiceiul de a consuma sucuri creste riscul de obezitate si diabet. Cu toate acestea, apa nu este singura alternativa sanatoasa. Studiile scot la iveala beneficiile neasteptate ale urmatoarelor bauturi racoritoare:

Sucul de portocale. Doua pahare de suc de portocale previn inflamatiile ce pot aparea dupa consumarea unui mic dejun tip fast-food, scazand riscul de distrugere a vaselor de sange, arata un nou studiu. Efectul protector se poate datora flavonoidelor, niste pigmenti vegetali cu proprietati antiinflamatoare, care se regasesc in concentratii mari in sucul de portocale.

Limonada. Mai multe studii recomanda limonada in prevenirea calculilor renali. Litiaza renala e una dintre bolile dureroase cu o larga raspandire. Daca ai avut calculi renali, o doza mare de limonada, bauta zilnic, iti poate reduce riscul de a mai face calculi cu 90%. Amesteca 120 ml de suc de lamaie cu doi litri de apa si bea amestecul simplu sau indulcit.

Sucul de gref. Acesta este o sursa buna de antocianine si antioxidanti care imbunatatesc functiile creierului. Într-un studiu realizat cu persoane de varste mai `naintate s-a observat ca cei care au baut suc de gref zilnic, timp de 12 saptamani, au obtinut rezultate net superioare la testele de memorie fata de cei care nu au avut acest regim. </p>

Vote it up
153
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza