Cele mai îmbietoare cafenele

Locul unde cafeaua este doar pretextul
 

Articole similare

Frig, vânt, nas înghețat... Vremea perfectă pentru o ceașcă de cafea aburindă, într-una dintre cele mai frumoase cafenele din Europa.

 

Cafeneaua KAPPELI, Helsinki

Așază-te confortabil într-unul din binecunoscutele fotolii roșii de la Kappeli, unde în fiecare vineri te poți delecta cu muzica unui pianist, care mângâie tacticos clapele de fildeș ale claviaturii. Cândva un chioșc în formă de biserică, în care se vindeau produse de patiserie și limonadă, locul a început să fie vizitat de artiștii vremii încă din 1867. Astăzi este cea mai faimoasă cafenea din Finlanda, cu o frumoasă panoramă asupra parcului Esplanadi și a Catedralei Ortodoxe Uspenski.

Cafeneaua SACHER, Viena

Nicio cafenea din Viena nu e atât de faimoasă precum Café Sacher, de la parterul hotelului cu același nume. Povestea spune că Franz Sacher a trebuit să îi țină locul șefului său, chiar în ziua în care prințul Metternich a comandat un desert special, pentru un dineu. Desertul inventat atunci a devenit legendă: faimosul tort Sacher. Astăzi cafeneaua pregătește anual în jur de 360.000 de astfel de delicatese, care ajung în toate colțurile lumii.

MILCHLADEN, Dresda

Când pășești în Pfund’s Milchladen (Magazinul de lactate) de pe strada Bautzner din Dresda, ești transportat într-o altă lume. Pereții, tavanul și tejgheaua sunt decorate cu 247 metri pătrați de plăci de ceramică pictate manual. Nu pleca fără un suvenir, o băutură grappa preparată din lapte sau un săpun din lapte.

CAFÉ A BRASILEIRA, Lisabona

Cafeneaua Brasileira, din cartierul Chiado, situat în partea veche a Lisabonei, își datorează faima scriitorului portughez Fernando Pessoa. Între timp, Pessoa a devenit parte integrantă din specificul cafenelei lui preferate. Locuitorii orașului i-au ridicat ilustrului poet un monument chiar în fața cafenelei: o sculptură din bronz care stă la o masă, la fel cum îi plăcea lui să se așeze, pe vremea  când era văzut la Brasileira.

Cafeneaua NEW YORK, Budapesta

O vizită la cafeneaua New York, unul dintre cele mai somptuoase locuri din Budapesta, te transportă instantaneu  în trecut. Minunatele fresce de pe tavan și decorațiunile opulente de pe pereți te fac să retrăiești spiritul perioadei Belle Epoque. După o plimbare agale pe bulevard, răsfață-te într-o atmosferă distinsă, cu o ceașcă de cafea ungurească, cu un vârf de spumă de lapte.

KAVÁRNA ERA, Brno

Kavárna ERA se află la doar câteva minute de mers pe jos de Vila Tugendhat, una dintre capodoperele arhitecturale din orașul cehesc Brno. Construită în anii ’20 și inspirată de stilul Bauhaus, foarte la modă atunci, Kavárna ERA combină accentele minimaliste cu stilul relaxat al unei cafenele. Este locul perfect pentru a încheia o zi la Brno cu un espresso tare.

Vote it up
318
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza