Cel mai mare târg de consultanță educațională

 World Education Fair va ajunge în București  
 

Odată cu începerea anului școlar reprezentanții celor mai bune universități din străinătate vin la București să își prezinte programele universitare de licență, Master sau MBA., la World Education Fair. Cel mai mare târg de consultanță educațională din România are loc anul acesta pe 26 și 27 septembrie în București, la Athenée Palace Hilton. 

 

 Care sunt motivele pentru care studenții și familiile acestora ar trebui să își facă timp pentru a participa?

 Inițierea dialogului – la târg vin reprezentanți ai unora dintre cele mai bune universități din lume și studenți care studiază deja acolo – toți vor fi prezenți în același timp, în același loc. Viitorii studenți,  împreună cu familiile lor, pot să discute și să obțină informații direct de la aceștia și pot află detalii și informații concrete despre viața în campusurile universitare respective, în loc să studieze zeci de broșuri sau pagini de Internet.

 Economisirea banilor – este mult mai ieftin să analizezi ofertele în cadrul unei singure zi de târg decât să vizitezi tu însuți universitățile respective, pentru a afla la care îți dorești să studiezi. Deși consultanții Integraledu recomandă ca, înainte de a alege să studiezi la o facultate în straintate, să mergi în țara respectivă și să vizitezi campusul, să iei contact direct cu viața și cu atmosfera de acolo, un târg de consultanță educațională te poate ajuta să îți selectezi mai bine lista scurtă de universități la care ți-ai dori să studiezi, fără a fi necesar să le vizitezi pe toate.

 Consultanță gratuită – la World Education Fair organizatorii au un centru special unde studenții pot cere informații despre programele universitare și universitățile care participă la acest târg. Consultanții educaționali au mult mai multe informații despre metodele de selecție ale universităților, precum și despre criteriile acestora de admitere, și te pot îndruma să faci alegerea cea mai potrivită pentru tine. Sunt informații care nu se găsesc pe Internet și pe care ei ți le pot pune la dispoziție datorită experienței și colaborării îndelungate pe care o au cu aceste universități. Totodată poți să îți rezervi un loc la seminariile organizate de universitățile participante, seminarii la care vei afla cum poți fi admis cu succes la specializările pentru care aplici.

 Mai multe oportunități de finanțare a studiilor – în afară de informațiile despre cum poți obține o bursă totală sau parțială oferită de unele universități, poți află informații și despre alte metode de finanțare, despre împrumuturi pentru studii și despre metodele de rambursare ale acestora.

 Obținerea unor informații noi – participanții la World Education Fair vor obține informații în timp util despre criteriile de admitere ale universităților la care își doresc să studieze. Aceștia vor afla, concret, ce anume este necesar să facă pentru a fi admiși la unul dintre cele mai bune centre universitare din lume.

 Vor descoperi noi oportunități de studiu– studenții care au participat la edițiile precedente au declarat că au aflat la acest târg de existența unor programe de studiu despre care nu știau și despre care și-au dorit să obțină mai multe informații. Un târg de consultanță educațională îți oferă posibilitatea să afli mai multe lucruri despre cum și unde poți studia ceea ce te interesează cu adevărat.

 Creșterea încrederii în potențialul propriu – un târg îți oferă posibilitatea să te obișnuiești cu abordarea directă a reprezentanților universităților, deoarece ai ocazia să discuți față în față cu aceștia și astfel îți poți da seama ce universități ți se potrivesc și ce criterii de admitere au.

 Participarea la târg este gratuită. Mai multe informații despre World Education Fair se găsesc la www.worldeducation.ro

 

Cei care nu vor putea ajunge la ediția din București pot participa la târgurile World Education Fair care vor avea loc în Timișoara, pe 28 septembrie, la Hotel Timișoara, în Galați, pe 30 septembrie, la Hotel Vega, sau în Constanța, pe 1 octombrie, la hotel Ibis.  

Vote it up
103
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza