Cei casatoriti sunt mai fericiti

Conform unui studiu, mariajul ne face tot mai bine pe masura ce imbatranim
 
<p>
Persoanele casatorite pot fi mai fericite pe termen lung decat cei care nu sunt casatoriti, se arata intr-o cercetare de la Universitatea de Stat Michigan, conform ScienceDaily. Studiul publicat online in Journal of Research in Personality constata ca, desi casatoria nu ii face pe oameni mai fericiti decat atunci cand erau singuri, se pare ca ii protejeaza impotriva declinului fericirii din timpul maturitatii.

 “Studiul nostru sugereaza ca oamenii, in medie, sunt mai fericiti decat ar fi fost daca nu se casatoreau”, a declarat Stevie CY Yap, cercetator la Departamentul de Psihologie al USM.
 Cercetatorii au analizat datele a mii de participanti dintr-un studiu britanic national pe o durata lunga de timp. Ei au incercat sa descopere daca personalitatea ii ajuta pe oameni sa se adapteze la evenimentele de viata majore, inclusiv casatoria.
Raspunsul a fost ca anumite trasaturi de personalitate nu ii ajuta pe oameni sa faca fata la evenimente majore, cum ar fi pierderea locului de munca.
“Cercetarile anterioare au sugerat faptul ca personalitatea este importanta pentru modul in care oamenii reactioneaza la evenimentele importante de viata”, a spus Yap. “Dar am constatat ca nu au existat efecte consistente ale personalitatii asupra felului in care oamenii reactioneaza si se adapteaza la aceste evenimente majore.”
In general, participanti de aceeasi varsta care nu s-au casatorit au aratat o scadere treptata a nivelului de fericire pe masura ce anii au trecut.
Cei care s-au casatorit, insa, nu s-au inscris in aceasta tendinta. Mariajul nu a crescut nivelul lor de satisfactie, au remarcat cercetatorii, ci l-au pastrat, cel putin, stabil.
</p>
Vote it up
243
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza