Ceaiul verde, mai bun decat cafeaua

Teina dintr-un ceai de calitate ofera mai multa energie decat cofeina 
<p>Specialistii in nutritie afirma ca ceaiul verde continand uleiuri esentiale, teina, alcaloizi, aminoacizi, vitamina C, proteine, calciu si fier ofera organismului multiple beneficii, protejand inima, accelerand metabolismul si eliminand starile de oboseala. Flavonoizii reprezinta o categorie importanta de fitonutrienti, care au efecte benefice pentru organism si care trebuie sa faca parte din dieta zilnica. Flavonoizii se gasesc in mod natural in afine, ceapa rosie, mere, diferitele tipuri de ceai la care se adauga ciocolata neagra; insa cantitatea cea mai mare de flavonoizi se gaseste in ceaiul verde si in ceaiul alb.
Consumul de flavonoizi este in mod clar asociat cu scaderea riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare, aceste substante protejand inima si vasele de sange. In plus, se pare ca flavonoizii sunt implicati in prevenirea diferitelor afectiuni cronice, cum ar fi obezitatea, diabetul si declinul functiei cognitive.
In timp ce cofeina din cafea ofera organismului energie pentru doua-trei ore, teina dintr-un ceai de calitate are efect timp de opt ore. In plus, specialistii Universitatii din California au descoperit despre cofeina din cafea ca ridica nivelul colesterolului. In contrast, studiile arata ca ceaiul verde reduce nivelul colesterolului "rau" din organism.
Substantele din ceaiul verde maresc rata metabolismului, ceea ce e mai mult decat util in cura de slabire. La aceasta concluzie au ajuns si oamenii de stiinta de la Universitatea Geneva din Elvetia care au constatat ca acest tip de ceai ajuta organismul sa arda calorii. De asemenea, ceaiul verde reduce eliberearea de carbohidrati in corp, prevenind cresterea accentuata a nivelului de zahar din sange.
Mai mult, ceaiul verde reduce riscul aparitiei cancerului esofagian cu pana la 60 la suta. Cercetatorii de la Universitatea din Purdue au concluzionat de curand ca un compus al ceaiului verde incetineste cresterea celulelor cancerigene in organism. De asemenea, bautura reduce eliberarea de carbohidrati in organism, prevenind cresterea accentuata a nivelului de zahar din sange. In acelasi timp, antioxidantii din ceaiul verde sunt cei mai tari antioxidanti disponibili in prezent.</p>
Vote it up
177
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza