Cea mai mare licitație de artă din istorie

75 de lucrări, vândute cu 853 milioane de dolari
 

Doua imagini de Andy Warhol au fost vedetele unei licitații organizate de casa Christie's, miercuri, la New York, fiind cumpărate pentru 153 de milioane de dolari, în timp ce valoarea totală a operelor de artă vândute a fost de 853 de milioane de dolari, fapt care a reprezentat un record istoric, scrie Mediafax.

Casa de licitații Christie's a organizat miercuri cea mai mare licitație de arta din istorie, vânzând opere de artă contemporană în valoare de 853 de milioane de dolari, cele mai scumpe fiind două imagini realizate de Andy Warhol, reprezentându-i pe Elvis Presley și Marlon Brando. Suma obținută a depășit estimarea inițială a casei Christie's, de 836 de milioane de dolari. Aceasta a fost cea de-a patra licitație, începând din mai 2013, în care casa Christie's a depășit recordul pentru cea mai mare sumă obținută în cadrul unei singure licitații de artă contemporană.

Licitația foarte strânsă dintre participanți a crescut prețul lucrării "Triple Elvis (Ferus Type)" la 81,9 milioane de dolari, în timp ce lucrarea "Four Marlons" a fost adjudecată pentru 69,6 milioane de dolari. Ambele imagini au fost create de Andy Warhol, iar lucrarile au făcut parte din licitația cu 80 de opere de artă contemporană dintre care doar cinci nu și-au gasit cumpărător.

În total, 11 lucrări au fost vândute cu un preț mai mare de 20 de milioane de dolari și au fost stabilite recorduri pentru 15 artiști din cei 42 ale căror opere au fost vândute. Potrivit Christie's, la eveniment au participat cumpărători din 43 de țări, competiția foarte mare ducându-se între colecționarii din Europa și Asia, alături de cumpărătorii americani.

Sursa: HotNews.ro

Vote it up
230
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza