Ce nu mănâncă nutriționiștii

Șapte sunt alimentele pe care nutriționista Mihaela Bilic nu le-ar mânca niciodată
 

Cunoscutul medic a realizat o listă a produselor de care trebuie să ne ferim. Astfel, dr. Bilic spune că zahărul ocupă numărul unu în clasamentul alimentelor extrem de dăunătoare pentru organism.

"Zahărul, din punctul meu de vedere, ar trebui folosit drept condiment; să îl presărăm pe diferite preparate. Mai mult, pe acest aliment ar trebui să existe, ca și în cazul țigărilor, pictograme pe care să scrie «Consumul excesiv de zahăr dăunează grav sănătății»", explică dr. Bilic. Specialistul adaugă că zahărul îmbătrânește, duce la creșterea colesterolului din sânge, la apariția diabetului și a bolilor cardiovasculare. "Acest aliment este unul dintre produsele alimentare care duc la apariția dependenței. Persoanele care devin dependente de zahăr pot intra chiar și în sevraj", explică Mihaela Bilic. Ca și alcoolul, acest aliment dulce are calorii "goale", iar organismul uman poate să functioneze perfect fără niciun gram de zahăr.

Margarina are un conținut caloric destul de ridicat. "Recomand pacienților să mănânce unt și să renunțe la margarina. Untul conține mai puține grăsimi, comparativ cu margarina. În plus, vitaminele A și E se găsesc și în unt", spune dr. Bilic. Potrivit nutriționiștilor, margarina poate duce la apariția bolilor cardiovasculare și neurodegenerative. Atunci când grăsimile sunt asimilate de către corp, sistemul imunitar devine slab, iar organismul prezintă o sensibilitate mai mare la infecții, la intoxicații și chiar la apariția cancerului. În același timp, acest aliment poate duce la dezvoltarea rezistenței la insulină, în cazul persoanelor bolnave de diabet.

Produsele de patiserie au un conținut ridicat de kilocalorii. "Aceste alimente conțin margarină și făină. Nu spune nimeni să renunțăm la un croissant la micul dejun, dar acesta nu trebuie să devină obișnuință sau să începem să înlocuim o masa cu produsele de patiserie", recomandă dr. Bilic. Aceste alimente nu aduc organismului niciun beneficiu, deoarece pateurile sunt lipsite de orice tip de vitamine. Medicii specialiști spun că principalul risc evidențiat este creșterea în greutate, într-un timp destul de scurt, lucru ce poate duce, în timp, la obezitate.

Brânza topită este de calitate inferioară, iar organismul uman nu beneficiază de aceleași calități pe care le primește de la brânza obișnuită. "Brânza topită este obținută din resturile de la brânză. În plus, are un conținut caloric destul de ridicat. Recomand părinților să folosească pentru sendvișuri brânză normală și să renunțe la acest tip de aliment, deoarece este nesănătos pentru organismul copiilor", spune dr. Mihaela Bilic.

Iaurtul de fructe și băuturile racoritoare. "Au un conținut ridicat de zahăr, ca să nu mai vorbim de raportul caloric. Decât să mâncăm un iaurt cu fructe, mai bine optăm pentru unul natural. Sucurile care sunt sută la sută naturale trebuie evitate. Recomand pacienților maximum un pahar de suc pe zi, deoarece și fructele au zahăr", explică medicul.

Produsele de tip fast-food sunt bogate în grasimi "rele". "Putem opta cel mult o dată pe lună pentru restaurantele de acest tip, dar trebuie să fim conștienți de riscul la care ne expunem, deoarece aceste preparate sunt extrem de bogate în calorii, deși volumul lor este unul mic", spune dr. Bilic.

Popcornul la microunde este cancerigen. În plus, medicii nutriționiști spun că unul dintre ingrediente, care dă aroma de unt floricelelor de porumb care se prepară la microunde, poate duce la apariția unor maladii pulmonare.

Sursa: gandul.info

Vote it up
1580
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza