Ce se invata la clasa zero

Copiii vor deprinde, in clasa pregatitoare, reguli de politete, formule de adresare si norme de igiena personala
 
<p>
Ministerul Educatiei a supus dezbaterii publice, de la inceputul acestei luni curriculumul pentru clasa pregatitoare. Potrivit acestuia, disciplinele care vor fi studiate sunt “Dezvoltare personala”, “Comunicare in limba romana”, “Educatie pentru societate”, “Religie”, “Matematica si explorarea mediului”, “Muzica si miscare”, “Tehnologii de informare si comunicare”, “Educatie fizica si sport”, “Arte vizuale si lucru manual”.

La disciplina Educatie pentru societate vor fi combinate elemente de geografie locala si istorie familiala si comunitara, raportate la notiuni de educatie civica. Copiii vor invata reguli de politete, formule de salut, formule de adresare si de multumire, precum si reguli elementare in conversatie.

Programa prevede ca vor fi invatati sa se comporte la scoala, in familie, pe strada, in mijloacele de transport in comun, in sala de spectacole, in excursie si la muzeu.
 
De asemenea, cadrele didactice ii vor invata pe copii normele de igiena personala si de comportament moral-civic bazate pe respect fata de sine si fata de ceilalti, cinstea, sinceritatea si grija fata de lucrurile incredintate.

Curriculumul pentru grupa pregatitoare este supus dezbaterii publice timp de doua saptamani, incepand din 1 martie, pe site-ul edu.ro

</p>
Vote it up
263
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza