Ce sărbătorim azi?

Anne Roumanoff este o cunoscută umoristă franceză
 

ZIUA INTERNAŢIONALĂ a Femeii, Ziua Mondială a Apei, Ziua Fără Telefoane Mobile şi, pe 2 mai, Ziua Mondială a Râsului... Până şi picioarele sau brânza au ziua lor.

Pe vremuri, fiecare zi era dedicată câte unui sfânt. Acum, sărbătorim câte o cauză sfântă. Şi nu ar trebui să confundăm „zilele pentru…“ cu cele „împotriva…“.

– Ai uitat de Ziua Bunicii, chiar dacă ţi-am lăsat un mesaj pe telefon, a comentat soacra mea.

– Mi-am închis celularul pentru a sărbători Ziua Fără Telefoane Mobile.

– Ar trebui să-ţi verifici memoria de Ziua Mondială a Creierului, a replicat soacră-mea, care este la curent cu toate aceste zile. Chiar a recunoscut că, atunci când nu poate să adoarmă, în loc să numere oi, numără zile din acestea.

Cât despre mine, ei bine, eu mă trezesc cu întrebări fără răspuns: Când nu este Ziua Mondială a Râsului, ar trebui să plângem? Din moment ce femeile au o singură zi, înseamnă că în celelalte 364 de zile ale anului este Ziua Bărbatului? Vor stabili oare şi Ziua În Care Nu Sărbătorim Nimic?

Eu visez la o zi Fără Reproşuri din Partea Mamei, la o Zi Fără Facturi, la o Zi Fără Dietă, la o Zi Mondială a Lenei, la o Zi Internaţională a Adevărului, în care să spui tot ce-ţi trece prin cap, la o Zi Naţională pentru Testarea Infidelităţii... Poate cel mai bine ar fi să profităm de Ziua Mondială a Râsului şi să luăm în derâdere toate aceste zile.

 

Vote it up
207
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza