Ce poate inlocui aspirina

Expunerea la un camp magnetic ar putea reduce riscul unui atac de cord
<p>Persoanelor predispuse la un atac de cord li se recomanda adesea aspirina, pentru proprietatile pe care le are acest medicament - de a subtia sangele. Astfel, riscul unui atac de cord este redus cu 34%. Pentru a evita aparitia efectelor adverse in urma combinatiilor dintre tratamentul clasic pentru cardiaci si aspirina, precum cele legate de iritatia stomacului, cercetatorii au incercat sa gaseasca alte solutii.
Astfel, oamenii de stiinta de la Universitatea Temple din Michigan au constatat ca expunerea unei persoane la un camp magnetic ar putea reduce riscul unui atac de cord prin fluidizarea sangelui din corpul uman, informeaza Daliy Mail.
Specialistii sustin ca tehnica lor ar putea oferi o alternativa la medicamente, in tratarea unor afectiuni cardiace.
Atacurile de inima pot avea numeroase cauze, mentioneaza cercetatorii americani, dar cercetarea aceasta sugereaza ca toate bolile vasculare sunt legate de un simptom comun: vascozitatea ridicata a sangelui. Profesorul Rongjia Tao a gasit, impreuna cu echipa sa, o alternativa la tratamentul clasic cu medicamente. In urma unui experiment, oamenii de stiinta au constatat ca aplicand un impuls magnetic de 1,3 T unui esantion de sange, se poate reduce semnificativ vascozitatea sangelui, cu pana la 33%, dupa numai un minut de expunere la campul magnetic.
Prof. Tao spune ca pacientii care apeleaza la aceasta terapie nu isi pun sanatatea in pericol, deoarece tratamentul se realizeaza in conditii de siguranta. In urma rezultatelor obtinute, specialistii intentioneaza sa puna in practica cercetarile la Institutul National de Sanatate din SUA.</p>
Vote it up
137
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza