Ce nu stiai despre casnicie

Reader’s Digest a chestionat mai multi consilieri in probleme casnice. Iata cele mai interesante secrete ale lor
 
<p>
1) Imi plac cuplurile care se cearta in sala de asteptare. Asta inseamna ca inca le mai pasa unul de celalalt. Daca unul dintre voi sau amandoi pareti indiferenti, sarcina mea e mult mai grea.

2) Atunci cand spui ca sentimentele tale „pur si simplu nu mai sunt aceleasi“, eu imi dau seama ca tu esti, probabil, cel care insala.

3) Cateodata le spun celor doi: „Fara sex pana la urmatoarea noastra sedinta. Nu va atingeti si punct!“. Eu sper, de fapt, ca ei „sa dea gres“ si sa se bucure de pornirile lor rebele.

4) S-ar putea sa te simti mai bine daca dis-cuti despre problemele tale in casnicie cu un prieten apropiat, dar asta va inrautati lucrurile. Nu vorbi niciodata cu cei din afara despre lucru-ri din mariajul tau, pe care inca nu le-ai discutat cu partenerul.

5) Nu voi spune niciodata unui cuplu ca nu inteleg de ce ei doi sunt (inca) impreuna. Dar ar trebui sa pricepi asta, daca iti spun ceva de genul: „Amandoi trebuie sa luati o decizie in legatura cu evo-lutia rela-tiei voastre pe termen lung“.

6) Ce mi-as dori sa ii spun? „Maturizeaza-te!“ „Nu te mai plange atata!“ „Incepe sa traiesti!“ Cand gandesc asta, e semn ca am nevoie de o va-canta.

7) Nu incerca sa ma convingi ca tu esti cel bun dintre voi doi. In majoritatea casniciilor, nu exista „cel bun“.

8) Da, ar trebui sa mergeti la culcare furiosi. Daca incercati sa va rezolvati toate proble-mele inainte de culcare, veti fi amandoi nedormiti si morocanosi in ziua urma-toare. Mai indicat este sa dormiti bine si sa discutati dupa ce v-ati odihnit.

9) Am identificat trei semne care imi spun ca un cuplu nu are prea mari sanse de izbanda: faptul ca isi spun pe nume, ca se arata cu degetul si ca unul sau ambii parteneri nu accepta o mi-nima responsabilitate pentru situatia in care au ajuns.

10) Cateodata, doi oameni se iubesc, dar au stiluri atat de diferite de viata, incat le recomand sa locuiasca impreuna intr-o casa cu doua apartamente separate. Suna ciudat, dar functioneaza pentru unii oameni.

11) Am vazut cupluri carora nu le dadeam nicio sansa si care au sfarsit prin a ramane impreuna. Asta se intampla, de obicei, cand amandoi isi dau silinta si sunt dispusi sa se straduiasca sa mentina respectiva relatie. Cateodata insa, asta se petrece numai pentru ca nu sunt deloc dispusi sa se paraseasca.

12) Cel mai important lucru pe care majoritatea femeilor nu il inteleg: barbatii nu se pricep deloc la citit ganduri. Daca tu nu ii spui cum te simti, el nu va sti niciodata. Cel mai important lucru pe care barbatii nu il inteleg: daca abia ii dai atentie sotiei in timpul zilei, ea nu va fi dispusa la intimitati in timpul noptii.

13) Daca va intreb de cand aveti probleme in cuplu, iar voi raspundeti ca „de zece ani“, sigur nu veti putea schimba lucrurile in zece minute sau in zece sedinte de consiliere.

Surse: Jeff Palitz, terapeut american specializat in probleme de familie si casatorie din California; Susan Fletcher, doctor in stiinte, psiholog din Dallas; Tina B. Tessina, doctor in stiinte, psihoterapeut din Long Beach, California; Nancy Mramor, doctor in stiinte din Pittsburgh; Karen Sherman, doctor in stiinte din New York; Lawrence J. Levy, doctor in psihologie, psiholog autorizat din Boca Raton, Florida; Meghan L. Reitz, consilier autorizat si consilier national certificat din Schaumburg, Illinois; un consilier marital din Pennsylvania.

</p>
Vote it up
331
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza