Ce ne face rău de dimineață?

Cinci obiceiuri dăunătoare sănătății la care ar fi bine să renunțăm când ne trezim
 

Trezitul de dimineață este cel mai prost moment din zi pentru majoritatea oamenilor. Iata care sunt obiceiurile dăunătoare sănătății pe care le faceți în fiecare dimineață.

De cele mai multe ori, în fiecare dimineață fumătorii își aprind o țigară la cafeaua de dimineață. Însă acest lucru este categoric dăunător pentru sănătatea voastră, astfel că va trebui să eliminați chiar și cofeina din rutina de dimineață.

Deci, iată care sunt cele mai dăunătoare obiceiuri de dimineață:

Sunteți dependenți de alarmă

Câți dintre voi se pot ridica cu mândrie din pat și trezi înainte de a suna alarma? Probabil puțini sunt norocoșii care pot face acest lucru. Doar încercați să mergeți la culcare mai devreme, acest lucru este foarte important. Lăsați draperiile sau jaluzelele ridicate pentru a permite soarelui de dimineață să intre în cameră și să stiți că e timpul să vă treziți. Ori de câte ori mergeți la culcare, reamintiți-va de ceea aveți nevoie să vă treziți.

Consumul de cafea

Iubitorii de cafea sunt convinsi că aceasta îi ajută să se trezească de dimineață. Acesta este un mit care dăunează sănătății. Cofeina este unul dintre lucrurile cele mai nocive pentru organism dimineața devreme. În schimb, puteți începe ziua cu o cană de apa caldă cu lămâie sau o ceașcă de ceai verde. Mâncați fructe proaspete. Aceste obiceiuri sunt mult mai sănătoase și utile pentru organism decât cafeina.

Lucrați fără să mâncați

Ocupați cu treburile din timpul zilei, de multe ori uitați să mâncați. Vine vremea când mergeți acasă înfometați și încărcați corpul cu calorii inutile. În timp ce lucrează, creierul are nevoie de hrană pentru a echilibra energia pierdută. Acelasi lucru este valabil pentru corpul vostru, dacă munca este solicitantă fizic. Păstrați întotdeauna aproape de voi cel puțin un pumn de nuci, fructe sau legume proaspete, care vă vor încărca cu carbohidrații necesari pentru activitatea creierului.

Nu vă planificați ziua

Fluxul haotic de a doua zi este stresant pentru sistemul nervos și pentru corp, în general. Dimineața, la micul dejun, vă puteți face programul, astfel încât să aveți planificate toate lucrurile.

Sunteți supărați

Uneori vă treziți cu o stare de spirit nu tocmai bună, fără nici un motiv aparent. Dacă simțiți că vă înfuriați din orice motiv, pur și simplu respirați adânc și aveți încredere în voi. Puteți să ascultați muzica preferată în timp ce vă îmbrăcați sau să faceți o activitate de relaxare, cum ar fi puțin aerobic.

Sursa: bewoman.ro

Vote it up
317
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza