Ce le deosebeste pe femei

Ce le distinge pe ELE de EI? De Ziua Femeii, va spunem cateva diferente surprinzatoare – una calda, una rece!
 

<p>

Femeile nu rad la fel de des, dar cand o fac, o fac din toata inima. Cercetatorii care au studiat acele parti ale creierului care reactioneaza la umor au descoperit ca femeile sunt mai selective la scenele de comedie decat barbatii. Cu toate acestea, daca ceva li se pare haios femeilor, reactia lor e mai puternica decat a barbatilor.

Femeile au mai multi receptori care le influenteaza starea de spirit. Ele au cu 39% mai multi receptori decat barbatii pentru substantele care le schimba dispozitia, dar si cu 55% mai putine proteine care ar putea transporta aceste substante. Aceasta ar putea explica de ce femeile sufera de anxietate si depresie intr-o proportie dubla fata de barbati.

Femeile disting mai bine variatiile de culoare. Mergeti pe mana lor cand vine vorba sa alegeti culoarea camerei, a costumului si in general a orice! Biologii au aflat ca ochii femeilor au o structura speciala, care le permita sa distinga mult mai bine decat barbatii diferentele de culoare. Prin compensare, ochii barbatilor sunt mai sensibili la distingerea micilor detalii si a obiectelor in miscare.

Femeile marturisesc alte pacate decat barbatii. Un studiu din 2009 la care au participat catolici americani, a dezvaluit ca femeile sunt mai mult inclinate sa-si marturiseasca pacatele de mandrie, invidie si manie, in timp ce barbatii marturisesc mai des dorinta carnala, lacomia si lenea.

Femeile folosesc mai mult Facebook-ul si retetele de socializare online. Barbatii intra pe net mai mult din motive utilitare sau pentru relaxare, dar femeile profita mai mult de posibilitatile de interconectare sociala si de socializare online. Ca sa nu mai vorbim de garderoba de designer afisata in reteaua Pinterest…

Femeile au cosmaruri mai dese. Un studiu care a cercetat jurnalele de vise a descoperit ca femeile au mai multe cosmaruri, cum ar fi ca sunt urmarite sau ca pierd pe cineva iubit.

Adesea, femeile negociaza salarii mai mici decat barbatii. Un studiu facut asupra celor care isi cauta prima slujba arata ca barbatii care cer salariu mai mare decat cel oferit la angajare sunt de patru ori mai numerosi decat femeile. Iar cei care au cerut salariu mai mare au primit in general cu circa 7.4% mai mult decat cei (cele!) care nu au cerut.

Femeile sunt de doua ori mai predispuse la atac de cord. Cele care au implinit 50 de ani, dar si cele mai tinere, sunt de doua ori mai predispuse decat barbatii la un atac de cord care le-ar putea ucide. Simptome precum durerea in piept nu prea se manifesta la femei, ceea ce explica de ce ele ajung mult mai tarziu la spital decat barbatii in astfel de cazuri.

</p>

Vote it up
150
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza