Ce inseamna "prea tare"?

Cand nu intelegi ce spun toti ceilalti, fa-ti un consult pentru auz
 

<p>

Daca nu le protejezi, urechile tale pot avea de suferit dupa doar un minut de expunere la huruitul unei drujbe sau la orice alt zgomot de minimum 110 decibeli. Limita periculoasa este de 15 minute pentru sunete de 100 decibeli si doar cateva ore in cazul celor de 90 decibeli. O idee buna: poarta intotdeauna protectii pentru urechi cand te afli intr-un mediu care iti poate afecat auzul.

Toate persoanele de peste 50 de ani ar trebui sa-si faca un test de auz la un audiolog specializat, o data la cativa ani. Nu astepta pana cand iti pierzi brusc auzul sau ai tulburari acute.

- Mergi urgent la medic daca iti pierzi auzul – total sau partial – intr-un timp scurt, cum ar fi maximum 3 zile. Banuiala medicilor este ca pierderea subita a auzului ar fi cauzata de o infectie virala a urechii interne sau a principalilor nervi implicati.

- Mergi la un control daca ti se pare ca ai mai multe probleme de auz decat in trecut. Fa-ti o programare la medic daca iti este greu s-I auzi pe interlocutori la telefon, sa urmaresti discutiile la care participa mai multe persoane, sa pricepi ce se intampla intr-o camera zgomotoasa, daca ti se pare ca toti ceilalti mormaie sau daca familia te atentioneaza ca dai televizorul prea tare.

Nivel de zgomot

Impuscatura (nivel maxim 140-170 decibeli)
Decolare avion 140 decibeli
Concert rock, drujba, snowmobile, casti stereo, tren diesel 110-120 decibeli
Motocicleta, masina de tuns iarba, intrumente acustice, camioane 90 decibeli
Partener care sforaie 30-90 decibeli

</p>

Vote it up
106
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza