Catel versus bebe

In scurt timp, copilul tau va sosi pe lume, intregindu-ti caminul. Ti-ai pregatit si cainele pentru venirea bebelusului in casa?
 
<p>
Sa-l introduci pe bebelus in sanul familiei, unde, pana acum, cel mai rasfatat membru a fost animalul tau de companie poate fi o problema majora. Daca pisicile nu sunt, in general, agresive, ci mai mult curioase, cainii ar putea manifesta sentimente de gelozie.

Medicul veterinar canadian Sarah Machell ofera parintilor aflati intr-o astfel de situatie mai multe sfaturi utile:

–    Catelul ar trebui ca, inainte de nastere, sa urmeze niste cursuri de dresaj. Numai asa el va fi capabil sa inteleaga care este ierarhia in casa.
–    Familiarizeaza-ti cainele cu zgomotele si mirosurile bebelusului. Pentru asta, ai putea invita si alte cupluri cu bebelusi in casa voastra, daca aveti astfel de prieteni. Ori sa-l lasi sa miroasa scutecele si hainele copilului
–    Nu diminua gradul de atentie pe care-l acorzi animalului tau. In cazul cainilor, continua sa-l scoti afara si fa plimbari comune cu bebelusul. In cazul pisicilor, aloca-ti cel putin 15 minute pe zi, timp in care se te joci cu ele, asa cum o faceai si inainte.
–    Daca nu reusesti, in scurt timp, sa stabilesti o legatura intre copil si animal, ar fi bine sa te pregatesti deja sa dai anunturi de “infiere catel sau pisica”.
</p>
Vote it up
203
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza