Cateaua ta naste! Ce faci?

Pentru a te asigura ca puii vor veni pe lume fara probleme si in perfecta stare de sanatate, iti oferim niste sfaturi bune de urmat
 

<p>

– Urmareste-i evolutia. Gestatia dureaza circa doua luni (58-70 de zile dupa monta). In cea de-a doua luna, abdomenul i se mareste, iar sfarcurile se umfla si devin roz.

– Mentine-o activa fizic. Este un lucru esential, pentru a nu lua prea mult in greutate. Dar, spre finalul perioadei de gestatie, redu lungimea plimbarilor.

– Potriveste-i dieta. In timpul celei de-a doua luni, creste-i cantitatea de mancare. Intreaba-ti veterinarul care e cea mai buna hrana speciala pentru catelele gestante. Aceasta este, de obicei, imbogatita cu proteine si vitamine. Imparte-i mesele zilnice in trei sau patru reprize, pentru a-i ajuta digestia. Si, cu doua saptamani inainte sa nasca, deparaziteaz-o.

– Pregateste-i un loc confortabil pentru nastere. Fa-i rost de o cutie mare, in care sa se poata intinde fara probleme. Asaz-o intr-o camera linistita si bine incalzita. Pune in cutie o patura si niste ziare, pe care pregateste-te sa le schimbi des.

– Vegheaz-o. In ultimele zile, va fi foarte agitata. Vulva ei se va umfla, apoi se va relaxa. Cu sapte pana la doua zile inainte, o sa-i apara si laptele.

PONT
Pentru a desface un nod din blana pisicii tale, da-i cu putin ulei de jojoba si freaca zona afectata. Apoi, incearca s-o pieptani fara s-o doara.

Animalele, modele favorite!
Europenii prefera mai mult sa faca fotografii animalelor de companie, decat prietenilor! Potrivit unui studiu realizat in 12 tari, 51% dintre europeni – in top fiind italienii si germanii (57%) – au mai multe poze cu catelul sau pisica, in comparatie cu partenerul de viata (25%) sau amicii (21%). Peste 50% dintre ei pastreaza pozele pe mobil, iar 43% si-au pus una ca imagine de fundal pe computer.

</p>

Vote it up
318
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza