Cate stii despre Rolling Stones?

Afla, printr-un test inedit, ce iti mai amintesti despre primii 50 de ani ai celei mai bune formatii rock
 
<p>
1. Vocalistul Mick Jagger si chitaristul Keith Richards sunt singurii membri ai formatiei implicati in proiect de la inceput. Unde a avut loc prima intalnire a formatiei?
a.     In clubul londonez „Cocosul Rosu“, unde Richards lucra ca barman, iar Jagger tinea contabilitatea
b.     La scoala primara Wentworth din Dartford, Kent
c.     La o auditie pentru formatia Bluesbreakers a lui John Mayall

2. Care a fost primul album pentru care Rolling Stones a castigat premiul Grammy la categoria „Cel mai bun album rock“?
a.     Beggars Banquet (1968)
b.     Exile on Main Street (1972)
c.     Voodoo Lounge (1994)

3. Care dintre urmatoarele femei a fost atat iubita lui Jagger, cat si a lui Richards?
a.     Uschi Obermaier – model si actrita de origine germana
b.     Carla Sarkozy – Prima Doamna a Frantei
c.     Marsha Hunt – cantareata si actrita

4. Pe 6 decembrie 1969, trupa Rolling Stones a organizat un festival in Altamont Speedway, California. Atunci au participat si alte trupe de top ca The Grateful Dead si Jefferson Airplane. Se spune ca acest eveniment a fost momentul in care „miscarea hippie si-a pierdut inocenta“. De ce?
a.     Desi se anuntase ca fiind un eveniment cu intrare libera, zeci de mii de participanti au platit chiar si 100 de dolari pentru un bilet
b.     Un tanar a fost injunghiat mortal de catre un angajat al securitatii chiar in fata scenei
c.     Inainte de a canta melodia „Sympathy for the Devil“, Mick Jagger a anuntat ca sustine politica lui Richard Nixon in ceea ce priveste razboiul din Vietnam

5. Pe langa albumele solo, vocalistul Rolling Stones, Mick Jagger, s-a alaturat si altor proiecte muzicale, impreuna cu alti artisti de renume. Care este numele ultimei formatii din care a facut parte?
a.     Maxi Priest
b.     Extra Large
c.     SuperHeavy

6. In 1963, „I Wanna Be Your Man“ a fost unul dintre primele hituri ale formatiei Rolling Stones. Care au fost cei care si-au unit fortele pentru a realiza melodia?
a.     Lennon/McCartney
b.     Jagger/Richards
c.     Leiber/Stoller

7. La inceputul anilor saptezeci, formatia Rolling Stones a emigrat in sudul Frantei. Ce anume a determinat aceasta mutare?
a.     Pentru a-si inregistra dublul album „Exile on Main Street“
b.     Pentru a evita taxele
c.     S-au decis sa renunte la muzica si sa inceapa o afacere de productie a vinului

8. In anul 1983, basistul formatiei, Bill Wyman, a ajuns pe prima pagina a ziarelor, nu datorita muzicii pe care o facea, ci din cauza ca:
a.     a fost prins urinand in public
b.     la varsta de 47 de ani era implicat intr-o relatie amoroasa cu o adolescenta de 13 ani
c.     a recunoscut faptul ca este analfabet

9. Care a fost cantecul care i-a inspirat pe membrii formatiei sa adopte numele de Rolling Stones?
a.     „Rollin’ Stone“ (Muddy Waters)
b.     „Like A Rolling Stone“ (Bob Dylan)
c.     „Papa Was A Rolling Stone“ (The Temptations)

10. Pe 3 iulie 1969, la numai o luna dupa ce a parasit formatia, chitaristul Brian Jones a fost gasit mort in piscina casei sale. Care dintre urmatorii interpreti nu a scris o poezie in onoarea lui?
a.     Pete Townshend (The Who)
b.     Jimi Hendrix
c.     Jim Morrison (The Doors)

Raspunsuri: 1b)  2c)  3a)  4b)  5c)  6a)  7b)  8b)  9a)  10b)

Cat de fan esti?
• 7-10: ar trebui sa fii multumit
• 3-6: ai nevoie de ajutor de la mama ta 
• 0-2: incerci in zadar
</p>
Vote it up
153
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza