Catalogul alimentelor: Castane

Sarace in grasimi si calorii, castanele comestibile reprezinta o sursa utila de fibre si sunt bogate in carbohidrati
 

<p>Spre deosebire de majoritatea nucilor §i alunelor, cu care se inrudesc, castanele sunt bogate in carbohidrati complecsi, sub forma de amidon si fibre, si contin extrem de putine proteine sau grasimi. Nucile, nucile de Brazilia si alunele de padure contin fiecare o cantitate de peste 20 de ori mai mare de grasimi decat castanele. La aceeasi greutate, castanele au totodata mai putin de jumatate din caloriile majoritaii nucilor si alunelor si un continut de apa mult mai ridicat. O portie de 100 g de castane furnizeaza circa o treime din doza zilnica recomandata de vitamina E si un sfert din doza zilnica recomandata de vitamina B6.
Prepararea prin foc diminueaza gustul amar al castanelor crude, ce provine de la taninul pe care il contin.</p>

Vote it up
143
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza