Castraveți sub crustă de hrișcă

Castraveți la cuptor, cu o crustă aromată cu brânză și sos de roșii
 

Pentru crustă, puteți adăuga în amestec bulgur fiert, cușcuș sau bulgur măcinat fin. Brânza aduce de asemenea o notă de prospețime.         

 

Ingrediente pentru 4 porții

100 g tărâțe de hrișcă

250 ml supă-bază de legume

100 g smântână

100 g caș proaspăt de oaie

1 ceapă

1 cățel de usturoi

1 lămâie mică

1 linguriță oregano uscat

sare

piper negru proaspăt măcinat

750 g castraveți

2 linguri ulei

240 g roșii descojite, scurse (din conservă)

 

1. Se amestecă tărâțele cu supa de legume fierbinte și smântâna; se lasă să stea după cum se menționează în instrucțiunile de pe pachet. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente.

2. Se zdrobește cașul. Se curăță și se toacă mărunt ceapa și usturoiul. Se spală lămâia, se șterge și se desprinde o bucată mare de coajă; se toacă. Se stoarce sucul de lămâie.

3. Se amestecă tărâțele cu usturoiul, cașul, ceapa, coaja și sucul de lămâie, oregano, puțină sare și o cantitate bună de piper.

4. Se descojesc castraveții, se taie în două pe lungime și se scot semințele. Se așază jumătățile de castraveți una lângă alta, în mijlocul unei forme plate de gratin. Se repartizează deasupra amestecul de tărâțe și uleiul. Se lasă să se scurgă roșiile și se zdrobesc; se pun în formă, printre castraveți. Se sărează și se piperează.

5. Se așază forma la mijlocul cuptorului rece. Se coace cam 40 de minute la 200ºC (convecție 180ºC, gaze 3) până ce stratul de dea­supra devine crocant. Se servește imediat.

Vote it up
96
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza