Câştigătoarea Marelui Premiu a sărbătorit în familie

Livia Bârsan din Câmpina, judeţul Prahova, a avut un început de an plin de emoţii
 
<p> În data de 7 ianuarie doamna Bârsan a primit un telefon de la Irina Popa, managerul concursului Reader’s Digest, care o anunţa că este câştigătoarea Marelui Premiu, în valoare de 70.000 de Euro. Evident, în prima clipă, Liviei nu i-a venit să creadă că a câştigat atâţia bani.

După ce şi-a revenit din şoc, doamna Bârsan a sunat-o pe fiica de la Bucureşti, Adela, pentru a-i da vestea cea bună. Aceasta a crezut că este o glumă şi a sunat-o pe Irina Popa pentru a se asigura că este adevărat că mama ei a câştigat un premiu atât de important.
Pe 14 ianuarie 2011 a avut loc Gala de decernare a premiilor, într-un cadru festiv, la hotelul Intercontinental din capitală. Anul acesta evenimentul a fost deosebit deoarece pentru prima dată au fost invitaţi şi foşi câştigători ai Marelui Premiu. Emoţiile invitaţilor au fost dublate de prezenţa la eveniment a Andreei Marin Bănică, membru onorific al Comisiei de Tragere la Sorţi. Vedeta a rememorat cu câştigătorii din anii trecuţi emoţiile trăite la aflarea veştii şi pentru că deja se cunoşteau din anii trecuţi, atmosfera a fost extrem de prietenoasă, ca între vechi prieteni.

Discuţia călduroasă de la masă a avut două subiecte principale: norocul şi dragostea pentru cărţi. Fostă profesoară de limba română, Livia Bârsan este pasionată de lectură şi este îndrăgostită de Colecţia de Romane, dar nu numai. Una din cărţile preferate este Bunătăţi la Cuptor, şi ne-a mărturisit că găteşte foarte des plăcinta cu carne din această carte de bucate. Doamna  Andreea Marin Bănică a întrebat-o pe câştigătoare care a fost motivul pentru care a decis să participe la concurs şi să creadă în şansa ei de a câştiga. Livia Bârsan i-a răspuns că citeşte materialele promoţionale cu mare atenţie şi că deşi nu comandă pentru a câştiga, acest premiu îi întăreşte încrederea în faptul că norocul le surâde celor care sunt cu adevărat informaţi.

Doamna Bârsan a venit la Bucureşti cu soţul, ginerele şi nepotul de 10 ani pentru a primi Cecul Onorific al Marelui Premiu. Prezenţa Andreei Marin Bănică a fost pentru ei ca un al doilea premiu. De altfel, toţi cei prezenţi la festivitate au fost emoţionaţi, iar atmosfera generală a fost de prietenie şi căldură, o adevărată întrunire a familiei Reader’s Digest.

Întrebată ce are de gând să facă cu banii câştigaţi de la Reader’s Digest, Livia Bârsan ne-a povestit că nepotul de 10 ani şi-ar fi dorit să deschidă o gogoşerie. Chiar cu câteva zile înainte de tragerea la sorţi acesta i-a adus aminte de planul lui. Apoi ne-a mărturisit că în primul rând această sumă extraordinară de bani le va asigura o bătrâneţe liniştită. Va avea grijă să le ajute şi pe cele două fete, Adela, din Bucureşti, şi Simona, care locuişte în Câmpina. Marele vis al doamnei Bârsan este însă să plece într-o excursie în afara ţării, împreună cu soţul ei, destinaţia principală fiind Roma.

Pentru că ştie că este bine să împarţi norocul şi cu alţii, Livia Bârsan va pune deoparte o mică sumă din premiul câştigat de la Reader’s Digest pentru a face o bucurie unor oameni nevoiaşi care au nevoie de ajutor. În fiecare an doamna Bârsan trimite pachete cu mâncare unei case de bătrâni din Câmpina. Cu ajutorul acestor bani va putea să-i ajute chiar mai mult pe cei nevoiaşi şi de asemenea s-a gândit să facă o mică donaţie şi unui centru de recuperare pentru copiii cu Sindromul Down. Câştigătoarea de anul trecut, Anica Albert, a ajutat şi ea câteva familii nevoiaşe din localitatea dumneai, deci iată că tradiţia generozităţii merge mai departe.

Evenimentul a durat 2 ore şi a fost o adevărată petrecere în familie, iar cei prezenţi au râs de bucurie şi au plâns de emoţie. La sfârşit, familia Bârsan a făcut poze cu Andreea Marin Bănică, cu Irina Popa, managerul concursului şi cu fosţii câştigători şi au hotărât să ţină legătura. Poti vedea poze de la Gala decernarii premiilor celui de Al Saptelea Concurs in paginile urmatoare.</p>

Vote it up
926
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza