Castanul salbatic este eficient pentru afectiunile venoase

Acesat are proprietati antiinflamatorii si protejeaza impotriva actiunii radicalilor liberi
 

Originar din Anatolia, castanul salbatic este un arbore elegant care poate atinge inaltimea de 30 m. Partile utile sunt castanele (semintele) si scoarta.

• Castanele se folosesc crude sau sunt conservate in alcool.
• Scoarta se curata de pe ramuri primavara, mai ales pentru a extrage din ea aesculetina.
• Castanele si scoarta se folosesc la prepararea de infuzii, pulberi si extracte uscate sau solubile. Pot fi combinate cu alte plante, precum ghimpele.
• Castanul salbatic este folosit si in unguente, creme si geluri.

Compusi activi. Castanele contin o saponina cunoscuta sub numele de aescina, care contracta vasele de sange, actionand impotriva edemelor si a inflamatiei. Ele contin si flavonoide si tanini. Scoarta este bogata in cumarine, mai ales in aesculetina, care are proprietati similare cu cele ale vitaminei P. Vitamina P este un termen folosit pentru flavonoide – substante analgezice cu efect antibacterian, care ajuta circulatia.

Utilizari medicinale. Castanul salbatic este un tratament eficient pentru afectiunile venoase si pentru capilarele fragile. Cercetatori francezi au demonstrat ca aescina creste fluxul sangvin si scade permeabilitatea capilara, are proprietati antiinflamatorii si protejeaza impotriva actiunii radicalilor liberi. De aceea, castanul salbatic este un bun remediu pentru hemoroizi, vene varicoase si insuficienta venoasa cronica. Gelurile topice cu aescina sunt prescrise pentru hemoroizi, ulcere, vene varicoase si vanatai.

Preparare si dozaj:
• In tratamentul afectiunilor capilarelor si venelor, inclusiv al edemelor si varicelor – Infuzie: Puneti 1 pliculet la 200 ml de apa clocotita. Beti 1-3 cani pe zi, dupa mese. Capsule (75 mg): Luati 2-3 capsule pe zi, la masa. Extract lichid: Puneti 20 de picaturi intr-un pahar cu apa si beti aceasta cantitate de 3 ori pe zi. Tablete (300 mg): Luati 1 tableta pe zi.
• In tratamentul hemoroizilor si al accidentarilor cand faceti sport – crema, gel, unguent: aplicati de 3-4 ori pe zi.

Vote it up
124
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza