Caserola de vita cu paste

Spiralele sunt delicioase gatite intr-o caserola cu vita si legume. Se adauga spre final, ca sa ramana al dente
 
<p>Ingrediente

1 lingura ulei de masline extravirgin
340 g carne slaba de vita, taiata cubulete de 1 cm
1 ceapa tocata
1 cutie rosii tocate, circa 400 g
2 linguri pasta de rosii
2 catei de usturoi pisati
1 litru bere sau bulion de legume
3 morcovi mari taiati rondele
4 tije de telina feliate
1 nap mic, circa 400 g, tocat
225 g fusilli (paste in forma de spirala)
1 lingura oregano proaspat tocat sau 1 lingurita oregano uscat
sare si piper

Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: circa 1 1/2 ora
Portii 4

Fiecare portie contine
400 kcal, 27,5 g proteine, 8,5 g grasimi (din care 2 g saturate), 57 g carbohidrati (din care 14 g zaharuri), 6 g fibre

Preparare

Se incinge uleiul intr-o caserola mare, rezistenta la flacara, si de adauga carnea de vita. Se rumeneste uniform, amestecand frecvent. Se scoate carnea din vas cu o spumiera.

Se adauga in caserola ceapa si se gateste 5 minute, amestecand frecvent, pana se moaie. Se adauga rosiile, cu suc cu tot, pasta de rosii, usturoiul si 600 ml bulion. Se amesteca bine si se da in clocot.

Se repune carnea in vas, se adauga apoi telina, morcovii si napul si se asezoneaza. Se acopera caserola si se fierb ingredientele, la foc mic, timp de 1 ora, sau pana cand carnea este frageda.

Se adauga pastele si oregano, impreuna cu restul de bulion. Se aduce amestecul la fierbere, apoi se micsoreaza flacara si se acopera vasul. Se fierb pastele 20–25 de minute, pana ce sunt fragede. Se servesc imediat.

Avantaje
• Carnea de vita este o excelenta sursa de fier si zinc. Fierul provenit din carnea rosie este mult mai usor absorbit de organism decat cel provenit din surse vegetale.
• Napul este un membru al familiei cruciferelor, toate jucand un rol important in prevenirea cancerului.
• Adaosul de paste si radacinoase ce contin amidon creste continutul de fibre al retetei si pe cel de carbohidrati.

Cateva idei
• Pentru un gust mediteraneean, inlocuiti morcovii si napul cu 1 ardei gras rosu si unul galben sau verde, curatati de seminte si tocati. Adaugati ardeii odata cu ceapa. De asemenea, adaugati, impreuna cu pastele, si 170 g ciuperci champignon.
• Incercati carne de caprioara in locul celei de vita, si folositi morcovi tineri si pastarnaci in loc de morcovi si napi.</p>

Vote it up
149
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza