Caserola de fructe de mare cu sofran

Combinatie intre tocana si supa deasa, caserola are o aroma minunata si e destul de eleganta pentru ocazii speciale
 
<p>Timp preparare: 15 minute
La foc: 30-35 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 281
Glucide 23 g
Proteine 33 g
Grasimi 5 g (grasimi saturate 1 g)

Ingrediente

1 lingura ulei de masline
150 g morcovi, taiati rondele subtiri
2 tije de telina, tocate
150 g ceapa, tocata
1 catel de usturoi, zdrobit
350 g cartofi noi, taiati in jumatati,
daca sunt prea mari
300 ml bulion de legume sau de peste
10-12 stigme de sofran
500 g cod, eglefin sau somon
150 g fasole verde pastai, taiate in jumatati
125 ml vin alb sec
1 lingura amidon de porumb
1 lingura lapte degresat
125 g creveti, fierti, decorticati, decongelati
(daca au fost congelati)
Sare si piper negru
2 linguri verdeata proaspata, tocata, cum ar fi
chives, patrunjel, tarhon sau cimbru

Preparare

1. Se incalzeste uleiul intr-o cratita mare cu fund gros. Se adauga morcovii, telina si cepa. Se acopera vasul cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit 5 minute.
2. Se pun usturoiul si cartofii si se continua 5 minute fierberea, insa fara capac, amestecand ocazional.
3. Se toarna bulionul si sofranul. Se acopera si se lasa sa fiarba inabusit 10 minute sau pana cand legumele incep sa se inmoaie.
4. Intre timp, se indeparteaza pielea de pe peste, se dezoseaza si se taie in bucati cu latura de 4 cm. Se adauga pestele, fasolea si vinul in cratita, se acopera si se lasa sa mai fiarba inabusit 7 minute.
5. Se dizolva amidonul in lapte, apoi se toarna incet in cratita, impreuna cu crevetii. Se lasa sosul sa fiarba incetisor, avand grija ca pestele sa nu se rupa la fierbere, iar crevetii sa se incalzeasca.

Se sareaza si se pipereaza, se adauga verdeata si se serveste.

Sugestie pentru servit: putin orez sau paine proaspata crocanta pentru a culege sosul gustos.</p>

Vote it up
190
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza