Cartofi rustici de post

Cartofii gratinati sunt intotdeauna apreciati. Iata si o reteta care se pregateste cu bulion de legume in loc de smantana si branza.
<p>Timp preparare: 15 minute, plus 15 minute pentru inmuiere si 5 minute de repaus
La foc: 1 ora 30 de minute
Se obtin 4-6 portii

O portie de 4 felii contine
Calorii 161
Glucide 31 g
Proteine 4 g
Grasimi 4 g (grasimi saturate 1 g)

Ingrediente

750 g cartofi fainosi, descojiti
225 g ceapa, taiata fin
Sare si piper negru
Nucsoara, proaspat rasa
1-2 catei de usturoi, zdrobiti
600 ml bulion de legume
1 lingura produs tartinabil (margarina), grasime 70%

Preparare

1. Se feliaza cartofii cu ajutorul unui blender sau cu un cutit foarte ascutit. Se pun cartofii intr-un castron impreuna cu ceapa, se acopera cu apa rece si se lasa la inmuiat 15 minute; astfel iese o parte din amidon si se inmoaie ceapa.
2. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Se scurg cartofii si ceapa si se zvanta cu un servet de bucatarie. Se aranjeaza un strat de ceapa si cartofi intr-un vas termorezistent. Se pune sare, piper si nucsoara dupa gust, apoi se asaza inca patru sau cinci straturi, terminand cu condimentele.
3. Se amesteca usturoiul in bulion, apoi se toarna totul peste legume. Deasupra se pune margarina. Se coace 1 ora si 30 de minute sau pana cand legumele se rumenesc la suprafata si cartofii se pot intepa usor cu o scobitoare. Se lasa mancarea sa stea 5 minute inainte de a fi servita.</p>

Vote it up
366
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza