Cartofi marinati in mustar

Cui nu-i plac cartofii? Ioana a inventat un mod de preparare original
 
<p>Ieri aveam pofta sa mananc ceva mai deosebit, dar in acelasi timp nu aveam chef de preparate laborioase. Gandindu-ma ca vreau sa mananc niste cartofi, am decis sa ii fac altfel decat de obicei.

Asa am ajuns la varianta marinatului (in ultimul timp sunt fan declarat al marinarii preparatelor, asa ca folosesc marinatele cam la orice).
Am sa va spun si voua reteta cartofilor marinati in mustar si miere. Asa cum banuiti deja, reteta nu este foarte complicata, insa marinata este de mare efect (foarte agreata de cei carora le plac mancarurile picante).
Ingrediente:
10 cartofi
2 linguri mustar clasic
2 linguri miere
1 lingurita praf curry
1 lingura patrunjel tocat
3 linguri apa rece
Sare
Piper
Am inceput prin a pune cartofii la fiert in coaja (i-am lasat sa fiarba doar pe jumatate).
Cat timp au fiert cartofii, am preparat marinata amestecand toate ingredientele: 2 linguri mustar clasic, 2 linguri miere, 1 lingurita praf curry, 1 lingura patrunjel tocat, 3 linguri apa rece, sare si piper.
Compozitia este suficienta pentru 10 cartofi medii. Daca doriti sa gatiti mai multi cartofi puteti pregati mai multa marinata.
Am racit cartofii sub un jet de apa rece si apoi i-am decojit. I-am taiat cubulete, peste ei turnand marinata.
Toti cartofii i-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt (marinata se evapora in cuptor si riscati sa se arda cartofii daca nu ii puneti pe o hartie de copt). I-am lasat in cuptor, la 200 grade, vreo 20-25 minute.
Noi i-am servit alaturi de niste oua ochiuri, piperate si ele.

Mai multe articole si retete, pe blogul Ioana in Lumea retetelor  </p>

<p> Cu 200 euro rata cumperi casa de 42.000 euro. Aplica la credit </p>
 

Vote it up
399
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza