Cartofi la tigaie

O mâncare delicioasă, care îi va sătura și pe cei mari, și pe cei mici  
 

Ingrediente pentru 4 porții

200 g mazăre congelată

500 g cartofi roșii

200 g praz

5 linguri ulei

200 g telemea

400 g roșii

3 fire pătrunjel

5 ouă

1-2 linguri apă minerală

sare

piper negru proaspăt măcinat

ardei iute

 

1. Se lasă să se decongeleze mazărea.

2. Se curăță cartofii, se spală și se rad felii pe răzătoarea de castraveți; se șterg feliile cu prosoape de bucătărie din hârtie. Se spală prazul și se taie rondele de 2 cm.

3. Se încinge uleiul într-o tigaie foarte mare, în care se prăjesc cartofii și prazul aproximativ 10 minute; la jumătatea timpului de prăjire se adaugă și mazărea.

4. Între timp se lasă să se scurgă bine telemeaua de zer și se taie cubulețe. Se spală roșiile, se șterg și se taie felii. Se curăță de cotoare.

5. Se pune în tigaie jumătate din cuburile de telemea și se amestecă împreună cu legumele. Restul cuburilor de telemea și feliile de roșii se aranjează peste legume.

6. Se spală, se scutură până ce se usucă și se toacă pătrunjelul. Se bat cu furculița ouăle împreună cu apă minerală, sare, un praf de piper negru și ardei iute și pătrunjel.

7. Se toarnă compoziția peste legume. Se prăjesc la foc mic până ce ouăle s-au copt în partea de jos. Se întorc și se mai prăjesc 5 minute. Se taie preparatul în felii, asemenea unui tort, și se servește.

Vote it up
153
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza