Cartofi iuti cajun

Cartofi condimentati care se pregatesc foarte simplu: o garnitura gustoasa sau o gustare aromata.
 
<p>Preparare: 5 minute
La foc: 35-40 de minute
Se obtin 4 portii

Ingrediente

1 kg cartofi mari
1 1/2 lingurite ulei de floarea-soarelui
2 linguri pesmet din paine integrala
Un varf de praf de chilli
1/2 lingurita cumin, macinat
1 lingurita sare cu aroma de usturoi
1 lingurita boia
1 lingurita boabe de piper negru, macinate
1 lingurita cimbru uscat

Preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 220 de grade. Cartofii se freaca, cu o perie, fara a se descoji si se taie pe lungime in 8 felii. Se pun intr-un castron mare si se adauga uleiul astfel incat toate feliile sa fie acoperite de o pelicula fina.
2. Se mixeaza intr-un castron mare pesmetul, praful de chilli, sarea cu aroma de usturoi, piperul si cimbrul. Se dau cartofii prin acest amestec pana cand sunt acoperiti uniform.
3. Se ia o tava mare intinsa, se aranjeaza feliile intr-un singur strat si se coc 35-40 de minute pana cand au capa­tat o culoare aurie si sunt crocanti.
Se servesc fierbinti.

Varianta: se servesc ca aperitiv si se pot inmuia in iaurt degresat.</p>

Vote it up
355
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza