Cartofi cu legume asortate și ouă

Un fel de mâncare fără carne, se prepară repede și ușor
 

Dacă doriți să utilizați mazăre proaspătă, gătiți-o chiar cu 5 minute înainte de masă.

 

Ingrediente pentru 4 porții

600 g cartofi

1 ceapă mare

2 căței de usturoi

1 lingură ulei de măsline

250 ml supă-bază de legume

200 g ciuperci Champignon

2 linguri suc de lămâie

300 g mazăre congelată

100 g smântână

sare, piper alb proaspăt măcinat

1 praf coriandru măcinat

4 ouă

2 morcovi mici

1/2 legătură maghiran sau pătrunjel

 

1. Se curăță cartofii, se spală și se taie cuburi. Se curăță și se toacă mărunt ceapa și usturoiul; se călesc în ulei încins la foc mediu, până când devin translucide. Se adaugă cartofii și supa și se dau în clocot. Se acoperă apoi și se lasă să fiarbă la foc mic circa 15 minute.

2. Între timp se curăță ciupercile, se spală și se taie felii. Se amestecă împreună cu cartofii, sucul de lămâie, mazărea congelată și smântâna. Se condimentează cu sare, piper și coriandru; se mai dă într-un clocot, se acoperă și se lasă să fiarbă la foc mic încă 5 minute.

3. Se fierb ouăle aproximativ 5 minute, până ce devin semitari, se trec prin jet de apă rece și se descojesc.

4. Se curăță morcovii, se spală și se rad. Se spală maghiranul sau pătrunjelul, se șterge și se toacă mărunt.

5. Se pune amestecul de cartofi pe farfurii și se presară morcovi rași, maghiran sau pătrunjel. Se taie în două ouăle și se așază alături. Se condimentează cu sare și piper.

 

 

Vote it up
139
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza