Cartea care adoarme copiii

Autorul promite că ea poate adormi copiii în doar câteva minute
 

Pe Amazon UK, cea mai vândută carte este una neobișnuită, fiind o carte pentru copii, de numai 26 de pagini, care promite că îi va face pe cei mici să adoarmă în doar câteva minute. Se numește "Iepurele care-și dorește să adoarmă" și este scrisă de un suedez care spune că a folosit "tehnici psihologice sofisticate". Cartea conține în text o serie de indicații pentru părinții care, citindu-le povestea copiilor, trebuie să caște des și să citească anumite cuvinte într-un mod cât se poate de calm, scrie The Telegraph. Jumătate dintre cronicile de pe Amazon sunt elogioase, însă aproape o treime dintre cumpărători se arată total dezamăgiți.

Cartea scrisă de Carl-Johan Forssen Ehrlin are 26 de pagini și urmărește povestea unui iepure care întâlnește personaje precum Unchiul-Cascat și Bufnița Somnoroasă. Autorul spune că utilizează tehnici psihologice sofisticate, care vor acționa asupra subconștientului copilului, determinându-l să adoarmă în câteva minute.

Practic, părinții citesc povestea, iar cartea le da în text indicații "regizorale": să caște des, să citească foarte calm anumite cuvinte scrise cu italice. Autorul spune că modul în care cartea este construită îi ajută pe copii să se relaxeze, să se concentreze la subiect, să se integreze cu povestea și să adoarmă odată cu personajul principal.

Forssen Ehrlin spune că a lucrat mai bine de trei ani la carte, dar se arată foarte mulțumit de rezultat.

Pe Amazon UK, cartea este best-seller și are, până în prezent, 69 de cronici, dintre care 32 au dat maximul de cinci stele, iar 18 au dat minimul de o stea. Părerile sunt împărțite: cei multumiți se arată impresionati de carte și spun că a avut efect, iar copii au adormit în câteva minute.

Cei care au dat calificativul minim spun că nu a avut niciun efect cartea și că micuții s-au zvârcolit în pat sau au dat semne că povestea îi plictisește îngrozitor. Cartea a fost tradusă în șapte limbi și costă aproximativ 6 lire sterline.

Titul original este: The Rabbit Who Wants To Fall Asleep: A New Way Of Getting Children To Sleep.

Sursa: HotNews.ro

 

Vote it up
582
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza