Carpaccio de porc pe varza alba

Carnea pentru carpaccio se taie dintr-o friptura mare, eventual din cea pregatita pentru masa de Craciun sau Revelion.
 
<p>Pentru 4 portii
Pe portie: 330 kcal, 23 g proteine, 23 g grasimi, 6 g glucide
Timp preparare: 40 de minute plus timp de gatit: 1 1/2 ora

Ingrediente

1 ceapa
1 catel de usturoi
1 morcov
400 g spata de porc cu sorici (soriciul trebuie taiat In forma rombica de catre macelar)
sare
piper negru proaspat macinat
1 1/2 lingurita seminte de chimen
4 linguri ulei de porumb
100 ml supa concentrata de vitel
100 ml bere neagra
500 g varza alba lunguiata frageda
2-3 linguri otet de bere
1 lingurita mustar dulce
1 legatura cibulet

Preparare

1. Se curata ceapa si catelul de usturoi. Ceapa se taie in cubulete, iar usturoiul se toaca marunt. Se curata morcovul si se taie in cubulete. Carnea se freaca cu sare, piper si 1 lingurita chimen. Se incinge cuptorul la 180 de grade (160 de grade cu ventilator sau treapta 2-3).
2. Se incing 2 linguri de ulei intr-o tava pentru friptura. Carnea se prajeste la foc iute pe ambele parti, dupa care se scoate.
3. Se pun ceapa, usturoiul si morcovul in tava pentru friptura sau in tigaie si se prajesc putin, amestecandu-se. Compozitia se inabusa cu supa de vitel si bere. Se pune friptura cu soriciul in sus in tava si se da la cuptor. Temperatura cuptorului se potriveste la 150 de grade (130 de grade cu ventilator sau treapta 1); friptura se tine in cuptor 1 1/2 ora, stropindu-se regulat cu propriul suc.
4. Se spala varza, se curata si se taie in fasii subtiri. Intr-un castron mare, se pun 2 linguri ulei,
2 linguri otet de bere, 1/2 lingurita chimen, mustar, sare si piper. Compozitia se amesteca  energic cu mixerul pana se dizolva sarea. Se adauga varza si se amesteca. Salata de varza se acopera si se tine in frigider circa 1 ora, sa se patrunda aromele.
5. Se potriveste salata de varza cu otet, sare si piper si se asaza pe farfurii. Se spala cibuletul, se zvanta si se taie in rondele. Se scoate friptura din cuptor si se lasa putin la racit. Se taie in felii subtiri si se asaza calduta pe salata de varza. Se stropesc portiile cu cate 1 lingura zeama de friptura si se presara cu cibulet. Salata se serveste cu covrigei nemtesti.</p>

Vote it up
179
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza