Caprioara cu sos rubiniu

Un sos stralucitor din vin rosu si merisoare dulci-acrisoare transforma carnea macra de caprioara intr-o cina speciala
 
<p>Timp preparare: 10 minute, plus cateva ore sau peste noapte pentru marinare
La foc: 15-20 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 209
Glucide 9 g
Proteine 28 g
Grasimi 2 g (grasimi saturate 1 g)

Ingrediente

4 fileuri de caprioara,
de aproximativ 125 g fiecare
1 frunza de dafin
50 g ceapa rosie, taiata solzisori
250 ml vin rosu
125 g merisoare, decongelate daca au fost congelate
2 linguri piure de rosii
4 linguri sos de merisoare
Sare si piper negru

1. Se pun carnea de caprioara, dafinul si ceapa intr-un castron, iar peste ele se toarna vinul. Castronul se acopera si se lasa la marinat in frigider cateva ore sau chiar o noapte intreaga.
2. Se incalzeste gratarul la flacara potrivita. Se scurge carnea, pastrand marinata. Se pune pe gratar si se prajeste 10-15 minute, intorcandu-se si pe cealalta parte, pana cand friptura este facuta atat cat se doreste.
3. Intre timp, se toarna marinata impreuna cu ceapa intr-o cratita
mica si se pune la fiert. Se lasa sa fiarba 1 minut. Se adauga merisoarele si se mai lasa sa fiarba 4-5 minute pana cand fructele se sparg.
4. Se inglobeaza piureul de tomate, se asezoneaza cu sare si piper. Se scoate frunza de dafin, apoi se serveste caprioara stropita cu sos.

Sugestie pentru servit: mamaliga sau piure de cartofi ori dovleac copt cu esalote </p>

Vote it up
175
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza