Cannelloni cu pui si ricotta

O reteta deosebita in care tuburile de paste sunt umplute cu pui si legume proaspete
 
Portii 6
Timp de preparare: 45–50 de minute
Timp de gatit: 35–40 de minute
Ingrediente
300 g carne de pui tocata
55 g ardei gras curatat de seminte si tocat
55 g praz tocat marunt
55 g mazare congelata
250 g branza ricotta
55 g branza mascarpone
1 ou
4 linguri verdeturi proaspete tocate, ca patrunejel, chives sau busuioc, sau un amestec al lor
24 x 7,5 cm tuburi cannelloni, circa 185 g in total
sare si piper
Sos
900 ml lapte semidegresat
1/2 ceapa impanata cu 4 cuisoare
1 foaie de dafin
un praf nucsoara proaspat rasa
55 g faina
Topping
45 g firimituri proaspete de paine
45 g branza parmezan proaspat rasa
Preparare
Pentru a prepara sosul, se toarna laptele intr-o oala cu fundul gros. Se adauga ceapa impanata cu cuisoare, foaia de dafin si nucsoara si se asezoneaza dupa gust. Se da in clocot, apoi se ia oala de pe foc, se acopera si se lasa sa se raceasca. Astfel, ingredientele vor avea timp sa dea aroma laptelui.
Cat timp se infuzeaza laptele, se incinge o tigaie neaderenta pe flacara medie, se adauga carnea de pui tocata si se gateste pana ce se albeste, amestecand continuu. Se pune deoparte, sa se raceasca.
Se pun ardeiul gras, prazul si mazarea intr-un castron termorezistent si se acopera cu apa clocotita; se oparesc 30 de secunde. Se scurg bine, intr-o sita.
Se bat impreuna ricotta, mascarpone si ouale, dupa care se adauga puiul, vegetalele scurse si verdeturile aromate. Se asezoneaza dupa gust.
Se continua cu sosul. Folosind o spumiera, se scot condimentele din laptele rece. Amestecand constant, se incorporeaza faina in lapte. Cand este incorporata, se readuce oala pe foc si se da sosul in clocot, amestecand. Se micsoreaza flacara si se fierbe incet, amestecand frecvent, circa 3 minute.
Se incalzeste cuptorul la 200°C. Se intinde un strat de sos pe fundul unui vas termorezistent, de forma patrata, cu latura de 30 cm.
Cu o lingurita si cu degetele, se umplu cannelloni cu mixtura de pui. Se aranjeaza in sos, pe un singur strat. Se toarna peste ele restul de sos.
Pentru topping, se amesteca firimiturile cu branza parmezan si se presara peste cannelloni. Se coc 35–40 de minute sau pana cand topping-ul este crocant si auriu, iar sosul fierbe bolborosind. Se lasa sa stea 10 minute inainte de a fi servite.
Cateva idei
• Pentru un topping fara grasimi, omiteti branza parmezan si firimiturile si asterneti un strat de rosii feliate, curatate de pielita, peste tuburile cannelloni acoperite cu sos.
• Folositi 85 g sunca de Parma tocata in loc de pui, si inlocuiti prazul cu 2 cepe verzi, tocate marunt. Mariti cantitatea de mazare la 100 g.
• Inlocuiti sosul cu un Béchamel clasic, preparat din 900 ml lapte si cate 85 g de unt si de faina. Sosul Béchamel va mari cantitatea de grasimi, ca si pe cea de calorii, dar este delicios la ocazii speciale.
Avantaje
• Legumele din umplutura pentru cannelloni „lungesc” o cantitate mica de proteine, cum este carnea de pui. Legumele congelate sunt mai bune decat cele conservate, caci vitaminele sunt distruse in timpul procesului de conservare; totusi, cand legumele congelate sau proaspete nu sunt disponibile, folositi-le pe cele conservate pentru aportul lor de fibre, de gust si cantitativ. Studiile arata ca vegetalele congelate sunt la fel de hranitoare ca cele proaspete si, in multe cazuri, continutul lor de vitamina C este chiar mai mare.
 
Vote it up
168
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza