Campanie pentru un microbuz

Daca vrei sa ajuti niste copiii de la tara sa ajunga mai usor la scoala, o poti face aici si acum
 
<p>
Organizatia World Vision Romania a demarat o campanie de strangere de fonduri in vederea achizitionarii unui microbuz care sa asigure transportul la scoala a mai multor elevi din mediul rural.

Este vorba de 150 de copii din satele comunei vasluiene Rebricea, care merg pe jos, zilnic, peste 10 kilometri, pentru a ajunge la scoala. Acest lucru inseamna mult timp pierdut pe drum, oboseala, scaderea randamentului scolar si necesar de incaltaminte suplimentar.

Copiii din sat nu au cum sa ajunga la scoala decat pe jos si ca sa fie in siguranta si sa treaca mai repede timpul, dimineata se asteapta unul pe altul. Cand e intuneric afara, iau cu ei lanterne. Iarna e cel mai greu, trebuie sa mearga prin frig si zapada. Drumul spre scoala trece prin padure si locuri izolate unde pe copii ii pot pandi atatea pericole

Conform datelor statistice ale Inspectoratelor Scolare Judetene, un numar alarmant de elevi au abandonat scoala in prima jumatate a anului scolar 2010-2011. Studii recente derulate de World Vision releva ca un factor favorizant il reprezinta saracia, dar si distanta foarte mare pana la scoala.

Prin campania "Eu cum ajung la scoala?", World Vision Romania doreste si sa atraga atentia romanilor asupra lipsei accesului la educatie pentru copiii defavorizati din mediul rural si sa ii mobilizeze sa ia atitudine in vederea imbunatatirii conditiilor sociale si de educatie ale acestor copii.


Pana la finalul lunii mai, cei care doresc sa vina in ajutorul copiilor o pot face donand 5 euro la 0900 900 090 sau 10 euro la 0900 900 092 , sau orice suma mai mare de 30 lei, pe www.worldvision.ro

</p>
Vote it up
125
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza