Cambula la cuptor cu varza pak choi

Sosul de soia si ghimbirul dau gust acestui fel de mancare oriental, acompaniat de o garnitura de varza chinezeasca si susan.

 

<p>Preparare: 15 minute, plus 30 de minute pentru marinare
La foc: 12-15 minte
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 250
Glucide 7 g
Proteine 32 g
Grasimi 11 g (grasimi saturate 4 g)

Ingrediente:

4 felii de cambula, cam 125 g fiecare
Coaja rasa si sucul de la 1 portocala
1 ardei iute rosu, fara seminte, tocat
2 lingurite miere limpede
1 lingura sos de soia
1 lingura otet de orez
1 anason in forma de stea
6 verze pak choi mici, taiate in jumatati
1 lingurita ulei de susan
1 lingurita suc de lamaie
Sare si piper negru
Pentru marinata:
2 catei de usturoi, tocati
1 lingura ghimbir, ras
1 lingura ulei de masline

Preparare:

1. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Pentru marinata, se amesteca usturoiul, ghimbirul, uleiul si coaja de portocala intr-un castron mic, iar apoi se ung bucatile de peste cu acest amestec. Se lasa la marinat 30 de minute.
2. Se asaza pestele intr-o tava. Se amesteca sucul de portocala, ardeiul iute, mierea, sosul de soia si ote­tul si se toarna pe langa bucatile de peste. Se adauga anasonul. Se acopera tava cu folie si se coace la cuptor 12 minute. Se scoate apoi tava din cuptor si se lasa pestele sa stea 5 minute.
3. Intre timp, se pune apa, cat sa se formeze un strat de 2 cm, intr-un vas pentru fiert la abur sau intr-o cratita destul de mare pentru a sustine un cos in care va incapea toata varza pak choi. Se lasa varza la abur 3-5 minute pana cand devine moale, dar inca este crocanta.
4. Se scurge varza, se stropeste cu ulei de susan si lamaie si se potriveste de sare si piper. Se transfera pe patru farfurii. Peste varza se asaza bucatile de peste peste care se toarna zeama din tava.

Sfat:
Pak choi este o varza chinezeasca cu tija lunga, de culoare alba sau verde. In cazul in care nu gasiti, puteti sa o inlocuiti cu varza simpla, tocata.

Sugestie pentru servit:
Orez thai aromat.</p>

Vote it up
275
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza