Caldura florilor de toamna

Pentru sezonul care bate la usa, umpleti ghivecele cu nuante bogate de aramiu si rosiatic
 

Cand temperatura incepe sa scada, culorile aprinse lumineaza gradina, terasa sau balconul.

Crizantemele se gasesc tot anul, dar arata cel mai bine toamna, cand varietatile pitice, crescute in ghivece, formeaza aranjamente splendide, care tin intre sase si opt saptamani. Dupa ce florile se ofilesc, puteti sa le aruncati. Dar daca le plantati intr-o bordura a gradinii, vor creste mai inalte si s-ar putea sa infloreasca din nou toamna urmatoare.

Puteti alcatui un aranjament rafinat dintr-o colectie de crizanteme roz, purpurii si rosu-inchis, cu inflorescente asemanatoare margaretelor, plantate intr-un recipient mare, de piatra, in nuante palide. Intre crizanteme strecurati cateva fire rezistente de Ceratostigma plumbaginoides, un arbust peren, care la sfarsitul verii poarta ciorchini de floricele albastre si ale carui frunze se imbraca toamna in rosu stralucitor.

In mijlocul vasului larg, puneti un vas mai mic, cu Heuchera cu frunzis purpuriu-inchis. Culorile acestei plante creeaza un punct de atractie puternic si pun in valoare schema de culori luxurianta.

Culori calde, miresme dulci

Daca va doriti un aranjament in nuante vii, calde, in locul nuantelor de purpuriu, alegeti tonuri de portocaliu, galben si aramiu inchis (ca in fotografia din stanga). Crizantemele cu flori duble asemenea margaretelor, inghesuite intr-un recipient smaltuit, incanta ochiul cu culorile lor aprinse. Si, cum parfumul este o completare binevenita a oricarui aranjament, alaturi de crizanteme putem planta o varietate de Erysimum, seria Aida, care face flori puternic parfumate, toamna si primavara.

Extinderea sezonului

Daca optati pentru un aranjament grupat in jurul unui vas cu Heuchera, o planta vesnic verde, schimbati plantele din vasul cel mare in functie de anotimp.

Iarna sau dupa trecerea perioadei de inflorire, puteti sa scoateti crizantemele si Ceratostigma si sa le inlocuiti cu alte plante, lasand la locul ei Heuchera. Un aranjament de efect pentru anotimpul rece puteti obtine folosind iarba-neagra - Calluna vulgaris -, alaturi de flori albe si roz, cum este, de exemplu, ciclamenul cu flori roz-inchis (ca in desen).

Vote it up
120
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza