Calamari cu sos de șofran

Găteşte împreună cu Andrei Aradits o nouă rețetă marca Singur Cook
 

INGREDIENTE:

4 calamari sau baby calamari

1 biban de mare

zece creveţi

ceapă verde

roşie (pentru decor)

Pentru supa de peşte:

resturile de la filetatul peştelui

1/2 ţelină, 1 morcov

dafin

sare, piper

un pic de vin

Pentru sos:

supa de peşte

1 ceapă

100 g smântână lichidă

sare, piper alb

cimbru

50 g unt

şofran

50 ml vin alb

50 ml Pernaud sau Ouzo

 

1. Calamarul în sine e total neatrăgător. Dar umpluţi sunt senzaţionali.

2. Când cumperi peştele, roagă-l pe nenea de la magazin să îl fileteze şi să-ţi dea resturile, pe care le arunci în oală cu ţelină, morcov, ceapă, păstârnac, dafin şi piper şi le fierbi la foc mic.

3. Toacă file-ul, creveţii, ceapa verde, pune sare, piper, lămâie şi amestecă. 4. Calamarul se curăţă mai uşor decât mă aşteptam şi am aflat că poţi să umpli şi un calamar mare în loc de baby-calamar. Atenţie, când îl îndeşi – lasă spaţiu cam 1,5 cm şi sus, şi jos, că biata moluscă are tendinţa să intre la apă. Astupă-i gura cu o scobitoare şi pune-l la fiert în supă peste zece minute.

4. Acum te apuci de sos. Căleşti ceapa tăiată mărunt în unt, să fie transparentă. Pui un pic de şofran, scoţi calamarii din supă, o strecori şi adaugi supa la sos. Îl laşi să scadă un pic, pui smântână lichidă, sare, piper alb, vin şi Pernaud (sau Ouzo). Arunci şi calamarii şi îi mai tăvăleşti vreo patru minute.

Vote it up
164
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza