Cainii Romaniei merg la Mondiale

Tara noastra s-a calificat, pentru prima data, la cel mai important eveniment chinologic de salvare
 
Performanta a fost reusita de Centrul National de Educare Canina (CdEC). Campionatul Mondial al Echipelor Canine de Salvare ,,FCI WCH of Rescue Dog Teams” va avea loc in perioada 23 – 26 august, la Zatec, Cehia.
“Eu sunt optimist ca am ajuns pana aici. Si chiar le multumesc celor din echipa care timp de doi ani s-au pregatit pentru a face aceasta performanta”, a declarat cunoscutul trainer international Liviu Ionescu. “Din punct de vedere al rezultatelor de acolo am anumite retineri pentru ca este prima data cand ne vede toata lumea si mi-ar placea sa cred ca emotiile nu ne coplesesc, mi-ar placea sa cred ca tot ceea ce inseamna compatibilitate si adaptabilitate a echipei la mediu, nu va constitui vreo problema.”
Trebuie spus ca lotul Romaniei care se va prezenta la competitia mondiala are 90 % membri ai CdEC din Craiova. Iata componenta acestuia:
-Neky Liguard, labrador retriever – proprietar Liviu Ionescu
-Nesie Liguard, labrador retriever – proprietar Corina Diaconu
-Next Liguard, labrador retriever – proprietar Daniel Oaca
-Skip, cocker spaniel – proprietar Romeo Mitrache
-Romano Kasim, ciobanesc german – proprietar Cristian +erban
-Argos, ciobanesc belgian – proprietar Willi Landt ( Deva)
Rezerve:
-Yaro Pit-of Black Tiger, labrador retriever – proprietar Carmen Popescu
-Winie, ciobanesc german – proprietar Simona Iliescu
Capitan de echipa – Raducu Marin.
Liviu Ionescu a mai spus ca la campionat ,,se va testa, in primul rand unitatea echipelor, si acolo sper sa ne descurcam. Totusi este foarte important ca am ajuns pana aici. Ideea este sa facem o imagine frumoasa, sa aratam ca, din punct de vedere chinotehnic, nu este nicio diferenta intre Romania si o alta tara a lumii membra a organizatiei mondiale si a federetiei chinologice internationale, cu atat mai mult ca eu sunt convins ca toate privirile vor fi asupra noastra, ne vor urmari cum ne comportam, care este imaginea, atitudinea si nivelul cateilor.”
Important de mentionat ar fi si faptul ca, in afara de cativa sponsori particulari, costurile sunt suportate de buzunarele participantilor. Pentru astfel de competitii, unde pana la urma va fi reprezentata Romania, nu se gasesc bani in bugete.
Citeste stirea integrala pe site-ul adoptiicaini.ro (http://www.adoptiicaini.ro/caini-de-salvare/)
 
Vote it up
822
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza