Cât de sigură este parola ta?

Protejează-ți datele împotriva strategiilor folosite de hackeri
 

O parolă ușor de ghicit este ca o ușă lăsată deschisă pentru hoți, deoarece hackerii găsesc întotdeauna soluții inovative pentru a sparge parolele. Cu ajutorul câtorva trucuri însă, poți să îți securizezi informațiile conturilor tale, protejându-ți identitatea online, conform BBC.

Specialiști în securitatea datelor de la Brit Lab expun pe scurt cele mai folosite proceduri pe care hackerii le folosesc pentru a sparge parolele și sugerează câteva tehnici inteligente pentru securizarea identității online.

Cea mai populară modalitate este cunoscută sub numele de phishing, și constă în automatizarea unui program ce trimite e-mailuri înșelătoare, cu site-uri aparent credibile, ce promit câștigul instant în urma introducerii unui cod secret.

O altă modalitate folosită de hackeri este simpla ghicire a parolei, prin încercarea succesivă a celor mai folosite combinații de caractere și cifre. Spre exemplu, cuvântul "parola" este, în continuare, cea mai folosită parolă, urmată de șirul de cifre "123456".

Când primele două strategii eșuează, hackerii folosesc algoritmi pentru generarea de parole, cu o capacitate de 8 miliarde de combinații de parolă pe secundă.

Sursa: HotNews.ro

Vote it up
174
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza