Cârnați cu roșii prăjite

Cârnați suculenți, ușor de gătit, cu o garnitură de roșii cherry gustoase
 

Ingrediente pentru 4 porții

500 g cârnați italienești subțiri și lungi (Salsiccia), picanți

2 linguri ulei de măsline

2 căței de usturoi

1 linguriță oregano uscat

½ linguriță fulgi de ardei iute

700 g roșii cherry

sare, piper negru

frunze proaspete de busuioc

 

1. Se încinge grătarul cuptorului. Se taie cârnații în patru bucăți și fiecare se rulează sub forma unei spirale. Se trece o frigare subțire prin fiecare spirală ca să o fixeze.

2. Se încinge uleiul într-o tigaie mare. Se curăță usturoiul și se zdrobește, apoi se pune în ulei. Se adaugă oregano cu fulgii de ardei iute și se prăjesc ușor 30 de secunde, fără a permite ardeiului iute să-și schimbe culoarea.

3. Se spală roșiile și se pun în tigaie, apoi se acoperă și se gătește totul la foc mic, 10-12 minute, întorcându-le de câteva ori, astfel încât să se rumenească uniform.

4. Între timp, spiralele de cârnați se așază pe grilajul grătarului și se frig 5-6 minute pe fiecare parte, întorcându-le pentru a se rumeni uniform.

5. Se ia capacul de pe tigaie, se mărește flacăra și se mai gătesc roșiile încă 5 minute, până ce sosul devine mai dens. Din când în când se apasă cu o lingură sau o furculiță roșiile care n-au plesnit încă.

6. Se asezonează sosul din tigaie, după gust, cu sare și piper, apoi se toarnă în 4 farfurii calde și se așază câte o spirală de cârnat deasupra fiecăreia.

7. Se spală și se usucă cu grijă busuiocul, se desprind frunzele și se pun peste cârnați.

 

Vote it up
202
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza