Burgeri cu pui si mere

Adaugarea de cubulete de mar la carnea de pui face mai usor digerabila carnea si ii mareste continutul de fibre
 
<p>
Portii 4
Timp de preparare: 20 de minute, plus 1 ora racire
Timp de gatit: 20 de minute
Ingrediente:

340 g carne de pui tocata
1 ceapa rosie tocata marunt
4 linguri pesmet
2 mere cu coaja verde, ca Golden Delicious (dulci) sau Granny Smith (acrisoare), rase grosier
1 lingura salvie tocata
2 lingurite frunze proaspete de cimbru
2 linguri ulei de floarea-soarelui
sare si piper
Pentru servit
1 lingura miere
3 linguri mustar de Dijon
4 chifle despicate
55 g fire nasturel curatate de tulpinile mari

Preparare:

Se pun intr-un castron carnea tocata, ceapa, pesmetul, merele, verdeturile, sarea si piperul. Se amesteca bine, cu mainile. Se umezesc mainile, apoi se imparte mixtura in 4 portii si se modeleaza ca burgeri. Se racesc 1 ora, ca sa se intareasca.
Se incinge uleiul intr-o tigaie neaderenta. Se adauga burgerii si se prajesc la foc mediu, pana sunt rumeniti uniform, apoi se micsoreaza putin flacara si se continua pana ce sunt facuti – circa 20 de minute in total. Se intorc din cand in cand, ca sa se prajeasca uniform.

Intre timp, se amesteca mierea si mustarul. Se intinde mixtura pe suprafata superioara, taiata, a fiecarei chifle. Se imparte nasturelul intre chifle, asezandu-l pe suprafata taiata inferioara.
Cand burgerii sunt gata, se pun in chifle peste nasturel. Se inchid chiflele si se servesc.

Avantaje:

• Merele contin cantitati mari de vitamina C, ca si fibre solubile sub forma de pectina. Cantitatea maxima de fibre se obtine mancand merele cu coaja cu tot.
• Carnea de pui tocata are mult mai putina grasime decat cea de vita.
• Fiecare burger contine cantitati utile de vitamina E (gasita in uleiul de floarea-soarelui) si seleniu (adusa de pesmet) – ambii antioxidanti puternici.

Cateva idei:

• Burgerii din carne de curcan tocata au continut si mai mic de grasimi decat cei preparati din carne de pui.
• Folositi frunze tinere de spanac in loc de nasturel.
• Pentru o alternativa mai cremoasa si mai gustoasa a mixturii de mustar cu miere, amestecati 2 lingurite mustar de Dijon cu maioneza (folositi maioneza cu continut redus de grasimi, daca preferati).
• Daca folositi pesmet integral si chifle integrale, veti mari continutul de fibre al retetei.

 
Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro
</p>
Vote it up
172
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza