Burger gigant

Se potrivește perfect cu salată verde și sos de roșii
 

Ingrediente pentru 4 porții (1 formă rotundă de copt pizza, cu diametru 25 cm, sau o tavă de copt)

ulei (pentru uns forma de copt)

275 g carne tocată de miel

275 g carne tocată slabă de porc

2 linguri de condimente italienești (de exemplu, oregano, busuioc, rozmarin, cimbru)

1 ou mic

80 g firimituri de pâine

sare și piper negru

câteva picături de sos Worcestershire

2 linguri ulei de măsline

1 ceapă medie, tocată

1 cățel mare de usturoi, tocat

1-2 lingurițe boia iute (opțional)

1 ardei gras roșu, mic

2 roșii

50 g ciuperci

125 g mozzarella

125 g brânză Cheddar

 

1. Se încinge cuptorul la 190°C (convecție 170ºC, gaze 3) și se unge cu ulei o formă de pizza sau o tavă de copt.

2. Se pune carnea tocată de miel și de porc într-un castron mare. Se adaugă verdețurile, oul, firimiturile de pâine, sarea, piperul și sosul Worcestershire. Se amestecă bine totul. Se pune amestecul în forma de pizza, presând-o ca să se obțină un strat uniform, sau în tava de copt, modelându-se sub formă de disc cu diametrul de 25 cm. Se coace la cuptor timp de 15-20 de minute.

3. Între timp se încinge uleiul de măsline într-o tigaie. Se adaugă ceapa și usturoiul și se călesc 5 minute, până se înmoaie. Se adaugă boiaua, apoi se ia de pe foc.

4. Se spală ardeiul și roșiile, se curăță ciupercile. Se curăță de semințe și de cotor ardeiul și se toacă, apoi se feliază roșiile și ciupercile. Se taie mozzarella felii subțiri și se dă brânza pe răzătoare.

5. Se scoate burgerul din cuptor și se scurge lichidul din formă, apoi se crește temperatura cuptorului la 220°C (gaze 4-5).

6. Se întinde mixtura de ceapă peste burger, se adaugă ardeii, roșiile și ciupercile, se acoperă cu feliile de mozzarella și se presară deasupra brânză. Se coace încă 5 minute, până se topește brânza. Se taie felii și se servește.

 

Variante: Se poate folosi orice combinație de carne tocată sau doar un singur fel. Verdețurile pot fi și ele adaptate: carnea de miel poate fi asezonată cu rozmarin și mentă. De asemenea, în sos se pot adăuga porumb ori măsline sau orice alte ingrediente care vă plac.

Vote it up
110
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza