Burger din cereale la gratar

<p>

Orez si fulgi de ovaz in loc de piure de fasole pentru niste burgeri vegetarieni foarte fragezi. Foloseste orez cu bob lung

</p>

 

 


<p>Timp preparare: 10 minute plus 30 de minute pentru hidratare</br>

La foc: 20-25 de minute</br>

Se obtin 4 portii

</p>

<p>O portie contine: </br>

Calorii 309</br>

Glucide 55 g</br>

Proteine 12 g</br>

Grasimi 6 g (grasimi saturate 1 g)

</p>

<p>Ingrediente</br>

 

300 ml bulion de legume</br>

50 g cuscus</br>

50 g fulgi de ovaz</br>

50 g orez cu bobul lung</br>

Sare si piper negru</br>

100 g branza de vaci slaba</br>

1 catel de usturoi, zdrobit</br>

4 lingurite sos de soia</br>

4 linguri oregano proaspat, tocat sau 1 lingura de oregano uscat</br>

Ulei pentru uns</br>

4 chifle pentru burger sau pitta din faina integrala</br>

Garnitura: salata mixta

 

</p>

<p>Preparare</br>

 

1. Se da bulionul in clocot. Se pun cus­cusul si fulgii de ovaz intr-un castron mare termorezistent si se toarna bulionul peste ei. Se amesteca bine si se lasa 30 de minute sa ab­soarba lichidul.</br>

2. Intre timp se pune o cratita mare cu apa la fiert si se fierbe orezul conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurge bine orezul si se lasa deoparte.</br>

3. Se adauga orezul fiert, branza de vaci, usturoiul, oregano si sosul de soia peste cuscus si fulgi si se amesteca bine. Se adauga sare si piper dupa gust.</br>

4. Se incalzeste gratarul din cuptor la temperatura medie. Se tapeteaza tava cu folie de aluminiu si se unge cu putin ulei. Se imparte amestecul cu cereale in opt si se modeleaza cu mana data prin faina burgeri rotunzi si plati.</br>

5. Se frig burgerii sub gratar 3-5 minute pe fiecare parte pana cand capata o culoare aurie. Se servesc fierbinti in chifle, cu salata mixta.

</p>


<p>Varianta: se pot inlocui chiflele cu pitta si servi cu sos chutney (sos picant).</br>

 

Sfat: Se foloseste orez cu bobul lung in locul celui care fierbe repede, deoarece leaga mai bine amestecul si burgerul este mai consistent.</p>

 

Vote it up
123
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza