Bunicii se cred mai buni

Copiii nu sunt crescuti la fel de bine de parinti, cred bunicii din ziua de azi, potrivit unui sondaj 
 
<p>Un sondaj efectuat de site-ul britanic Mature Times (maturetimes.co.uk) printre cititorii sai (500 bunici) arata ca varstnicii considera ca nepotii lor nu au respect pentru autoritate si pentru valorile morale.

Doua treimi dintre bunici cred ca nepotii lor nu sunt la fel de bine disciplinati cum erau parintii lor cand erau mici. Unul din sase bunici considera ca parintii din zilele noastre au esuat pe plan familial.

O patrime e de parere ca parintii sunt prea ingaduitori cu odraslele lor, iar 40% sustin ca parintii nepotilor lor nu vor sa se impuna in fata copiilor, ca sa nu para prea autoritari.
"Este clar ca generatia a treia considera ca standardul de disciplina a scazut", a declarat Jane Silk, de la Mature Times.

Jumatate dintre cei chestionati au spus ca au fost mai stricti cu copiii lor decat sunt ei acum cu nepotii. Unul din patru bunici spune ca parintii ar trebui sa fie mai stricti, iar 27% au subliniat importanta existentei valorilor.

Unul din cinci bunici crede ca nepotii ar trebui sa aiba maniere mai bune si 19% dintre respondenti considera ca cei mici ar trebui sa aiba mai mult respect pentru cei in varsta.

Principalele pedepse aplicate de cei in varsta propriilor copii au fost: inchiderea in casa- 49%, o palma sau mai multe- 45% sau sa-i trimita in camera lor- 49%.

Copiii de altadata nu mai primeau bani de buzunar (33%), sareau peste masa de seara (12%) sau erau urechiati (7%).

Parintii moderni adopta alte modalitati de pedepsire a copiilor. Numai 11% dintre cei mici sunt pocniti daca fac o prostie si numai 21% nu mai primesc bani de buzunar daca sunt pedepsiti. Cei mai multi parinti le confisca Ipod-urile si telefoanele mobile (24%) sau nu le mai permit sa se uite la televizor (40%).</p>

Vote it up
125
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza