Budincă pufoasă cu banane și orez

O combinație irezistibilă de miere, banane și orez cu lapte
 

Ingrediente pentru 6 porții

1 baton vanilie, tăiat pe lungime

60 g orez cu bobul rotund

600 ml lapte semidegresat (grăsime 1,5%)

3 linguri miere

2 banane coapte

coaja rasă fin de la 1/2 lămâie

2 albușuri

un vârf de cuțit de nucșoară măcinată

 

1. Se scoate miezul din batonul de vanilie. Se pune orezul într-o cratiță împreună cu laptele, apoi se amestecă mierea și se adaugă miezul batonului de vanilie. Se fierbe la foc potrivit până ce dă în clocot, apoi se micșorează flacăra și se acoperă cratița. Se fierbe la foc mic 1 oră-1 oră și 15 minute, amestecând din când în când să nu se lipească, până când orezul este fiert și compoziția s-a îngroșat, dar nu a scăzut prea mult.

2. Între timp se încălzește cuptorul la 200ºC (gaze 3-4). Se scoate vanilia din orez. Se descojesc bananele și se taie felii subțiri, apoi se adaugă în orez împreună cu zeama de lămâie.

3. Se bat spumă albușurile într-un castron curat și uscat. Se înglobează în amestecul de orez. Se toarnă în 6 castronașe termorezistente de 200 ml sau într-un vas de 1,2 litri și se presară nucșoară.

4. Se așază castronașele sau vasul pe o tavă întinsă și se introduc la cuptor 10-12 minute, respectiv 25-30 de minute, până când cresc și capătă o culoare aurie. Budinca se lasă puțin să se răcească, dar se servește când încă e caldă.

Vote it up
298
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza