Budincă de griș cu coacăze

Un mic dejun sau desert răcoritor, cu brânză de vaci și coacăze roșii și negre
 

Ingrediente pentru o tavă rotundă (diametru 26 cm), circa 12 bucăți

375 ml lapte

1 praf sare

100 g griș de grâu integral

3 ouă

750 g coacăze roșii și negre, asortate

1 lămâie

50 g unt moale

125 g zahăr granulat

1 linguriță vanilie măcinată

300 g brânză de vaci degresată

50 g făină integrală de grâu

1 linguriță praf de copt

grăsime (pentru tavă)

zahăr pudră (pentru presărat)

 

1. Se dă în clocot laptele, cu sare. Se adaugă grișul și se dă încă o dată în clocot; se ia vasul de pe plită. Se amestecă compoziția de griș circa 10 minute; se lasă să se răcească.

2. Se separă ouăle. Se spală coacăzele și se desprind boabele de pe ciorchini. Se spală lămâia, se rade jumătate din coajă și se stoarce sucul de la jumătate de fruct.

3. Pentru blat, se bate untul spumă, cu zahăr, vanilie, coajă și suc de lămâie; se înglobează pe rând gălbenușurile și apoi, lingură cu lingură, compoziția de griș și brânza de vaci.

4. Se bat albușurile, se așază mai înainte fructele peste compoziție, după care se toarnă deasupra albușurile bătute. Se amestecă făina cu praf de copt și se cerne deasupra, printr-o sită. Se omogenizează.

5. Se toarnă compoziția într-o formă de tort unsă; se nivelează. Se așază la mijlocul cuptorului rece și se coace 75 minute în cuptorul încins la 180ºC (convecție 160ºC, gaze 2-3). Se scoate budinca din cuptor și se lasă să se răcească 10 minute înainte de a o scoate din formă. Se presară cu zahăr vanilat.

Vote it up
144
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza