Budincă de orez brun

Un desert aromat și sănătos
 

INGREDIENTE PENTRU 4 PORȚII

3 căni (750 ml) lapte de soia aromatizat cu vanilie, îndulcit

2/3 cană (140 g) orez brun cu bob mediu

1/2 linguriță de scorțișoară măcinată

2 ouă, la temperatura camerei

1/2 cană (75 g) stafide negre

1/2 cană (60 g) nuci – sau migdale ori nuci de Brazilia – tocate

 

PREPARARE 5 minute, plus răcire

GĂTIT 1 oră și 35 minute

FIECARE PORȚIE CONȚINE 1 607 kJ, 384 kcal, 15 g proteine, 14 g grăsimi (2 g grăsimi saturate), 41 g carbohidrați (12 g zahăr), 3 g fibre, 120 mg sodiu

 

1 Pune într-o cratiță de mărime mijlocie laptele de soia, orezul brun și scorțișoara, pe flacără medie, și amestecă. Dă într-un clocot molcom, apoi micșorează flacăra și fierbe orezul, acoperit, 1 1/2 ore. Ia cratița de pe foc; lasă orezul să se răcească 5 minute.

2 Într-un castron, bate ușor ouăle. Adaugă la ouă 1/2 cană din orezul fiert, amestecând continuu. Încorporează treptat această mixtură în orezul din cratiță. Gătește budinca la foc mic, amestecând în permanență, până ce se îngroașă, circa 5 minute. Înglobează stafidele și nucile.

3 Mănâncă desertul cald sau pune-l în frigider, urmând a-l servi rece. Presară deasupra alte câteva nuci tocate și un praf de scorțișoară, dacă dorești.

 

SFATUL BUCĂTARULUI Laptele de soia poate fi un bun înlocuitor pentru laptele de vacă în numeroase deserturi.

 

Vote it up
154
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza